Oprescu: Bucureştenii vor avea în continuare apă caldă

Primarul general Sorin Oprescu asigură bucureştenii că va interveni pe lângă premierul Călin Popescu Tăriceanu pentru deblocarea fondurilor RADET, astfel încât furnizarea energiei termice să nu fie întreruptă, apreciind că actuala situaţie a regiei este o consecinţă a incapacităţii manageriale.

15 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Bucureştenii vor avea în continuare apă caldă

Oprescu: Bucureştenii vor avea în continuare apă caldă (Imagine: Mediafax Foto)

Edilul şef a fost informat, luni, de conducerea RADET despre situaţia financiară a regiei, primind un raport al datoriilor istorice ale acesteia care datează din 1995 şi care totalizează 750 de milioane de lei. Din cele 750 de milioane de lei, 550 de milioane de lei reprezintă datoria istorică şi 200 milioane de lei, datoria de la bugetul statului pentru compensarea de combustibil, se arată într-un comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti.

Sorin Oprescu consideră că actuala criză este o consecinţă a incapacităţii manageriale manifestate de-a lungul timpului.

"O comisie formată din reprezentanţi ai tuturor regiilor şi societăţilor implicate analizează în prezent situaţia şi îi va prezenta primarului general soluţiile pentru ieşirea din această criză", precizează sursa citată.

Bucureştenii ar putea rămâne fără apă caldă de pe 23 iulie, din cauza unor datorii de 700 de milioane de lei către furnizori, care datează din 1996, acestea neputând fi plătite pentru că RADET are conturile blocate de două luni, la cererea ELCEN, a declarat, luni, directorul AMEREB, Tudor Popescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici