Oprescu: Bucureştiul a fost aproape pe ultimul loc la spaţii verzi şi acum încercăm să reparăm asta

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, sâmbătă, la o acţiune de plantare de pomi organizată la Şcoala 279, în cadrul campaniei "Capitala creşte verde", că Bucureştiul a fost aproape pe ultimul loc la spaţii verzi, dar acum "încercăm să reparăm asta".

11 afișări

Voluntarii Asociaţiei Green Revolution şi elevii Şcolii 279 din Prelungirea Ghencea au plantat pomi şi au făcut curăţenie în şcoală alături de primarul Sorin Oprescu.

"Este foarte importat ce s-a întâmplat în ultimele două săptămâni şi ce o să se întâmple în următoarele două, trei, o mie de săptămâni. Toată lumea trebuie să înţeleagă că avem nevoie de verde. Bucureştiul a fost aproape pe ultimul loc la spaţii verzi şi acum încercăm să reparăm asta. Sper ca elevii să dea un exemplu măcar blocurilor din jur", a declarat Oprescu.

Cei aproximativ 120 de elevi, părinţi şi profesorii au montat containere de colectare selectivă în incinta unităţii de învăţământ şi au plantat 60 de copaci, fiecare clasă având pomul ei. De asemenea, copiii au făcut şi desene pe asfalt, pe tema protejării naturii şi au participat la teste de ecologie, după ce în săptămâna care a precedat evenimentul au făcut cursuri în domeniu.

Elevii care au susţinut testul au fost premiaţi cu o diplomă şi ghivece de flori de care să aibă grijă.

Totodată, sâmbătă s-a desfăşurat o acţiune de colectare a deşeurilor electrice, electronice şi electrocasnice, la care au participat toate firmele de salubrizare din Bucureşti.

La iniţiativa primarului general, operatorii de salubritate au adoptat un model unic pentru coşurile de gunoi care vor fi amplasate pe stâlpii de pe marile bulevarde ale Bucureştiului. "Coşul unic" nu va fi inscripţionat cu însemnele firmei care l-a amplasat, ci va avea mesajul educaţional "Păstrează Capitala Verde".

Perioada 15 martie - 15 aprilie a fost desemnată "Luna curăţeniei", eveniment dedicat protejării mediului în Bucureşti.

În această perioadă, primăriile vor reface spaţiile verzi şi locurile de joacă, iar operatorii de salubritate vor spăla străzile, trotuarele, semnele de circulaţie şi vor schimba containerele şi coşurile de gunoi deteriorate.

Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) se va ocupa de salubrizare în parcuri, înlocuirea mobilierului deteriorat, refacerea şi întreţinerea infrastructurii din parcuri - fântani arteziene, cişmele, poduri, talazuri de lacuri, chioşcuri de promenadă.

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) trebuie să îndepărteze materialele publicitare deteriorate sau amplasate ilegal, să cureţe staţiile RATB şi mijloacele de transport în comun, iar Metrorex are în sarcină repararea şi refacerea gurilor de metrou degradate, asigurarea salubrizării staţiilor şi îndepărtarea comercianţilor ambulanţi.

Administraţia "Apele Române" trebuie să îndeparteze deşeurile aflate pe luciul apei, să refacă gardurile de protecţie şi să salubrizeze malurile râurilor.

Firma Luxten se va ocupa de îndepărtarea materialelor publicitare de pe stâlpii de iluminat public, dar şi de întreţinerea şi repararea acestora.

De asemenea, asociaţiile de proprietari, persoanele fizice şi agenţii economici trebuie să se ocupe de salubrizarea şi reamenajarea zonele pe care le au în proprietate sau în administrare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici