Oprescu: Capitala va avea două săli polivalente, nu renunţ la proiectul din Parcul Tineretului

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, marţi, că nu renunţă la proiectul de construire a unui complex de mari dimensiuni în Parcul Tineretului, chiar dacă reprezentanţii Companiei Naţionale de Investiţii au anunţat că au un proiect similar de 20.000 de locuri.

17 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Capitala va avea două săli polivalente, nu  renunţ la proiectul din Parcul Tineretului

Oprescu: Capitala va avea două săli polivalente, nu renunţ la proiectul din Parcul Tineretului (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Sorin Oprescu a declarat că nu este deranjat de faptul că şi alţii doresc să facă ceva pentru Capitală.

"Mă deranjează acest «vom face». Să dea Dumnezeu să facă, şi ei sunt cetăţenii acestui oraş. Vom avea două săli polivalente. Problema mea este să nu pună piedici în a se poate face ceva pentru dezvoltarea oraşului", a declarat primarul general.

Compania Naţională de Investiţii (CNI), aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), vrea să contracteze lucrări de proiectare şi construcţie a unei săli polivalente de 20.000 de locuri în Bucureşti, proiect estimat la 50 milioane euro, fără TVA.

Data prevăzută pentru începerea procedurilor de adjudecare este 1 iulie, iar contractul va dura 30 de luni de la data atribuirii, conform unui anunţ de intenţie al CNI.

Proiectul va fi finanţat de la bugetul de stat, prin cel al MDRT, şi alte surse legal constituite.

Contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţii ministerului au declarat că proiectul ar putea fi dezvoltat în sectorul 2 al Capitalei.

Ridicarea unei săli polivalente în Bucureşti face parte din programul MDRT care vizează construirea a 30 de săli polivalente prin CNI, în perioada 2011-2016.

În ianuarie, Primăria Capitalei a cerut avizul Consiliului General pentru construirea unui bazin acoperit de înot de dimensiuni olimpice în Parcul Tineretului, investiţie care s-ar fi ridicat la o valoare de peste 3,5 milioane de euro conform estimărilor autorităţii locale.

Proiectul a fost respins în Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici