Oprescu cere Guvernului o derogare de la OUG 34/2009, pentru angajaţii Dalli

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, marţi, după întâlnirea cu reprezentanţii societăţii Dalli că a trimis Guvernului un memoriu prin care cere o derogare de la prevederile OUG 34 privind blocare posturilor în sistemul bugetar, astfel încât să poată angaja muncitori de la societatea Dalli.

71 afișări
Imaginea articolului Oprescu cere Guvernului o derogare de la OUG 34/2009, pentru angajaţii Dalli

Oprescu cere Guvernului o derogare de la OUG 34/2009, pentru angajaţii Dalli (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Potrivit lui Oprescu, o parte din cei 134 de angajaţi ai companiei Dalli ar putea fi angajaţi în cadrul Direcţiei de Parcări a Municipiului Bucureşti, însă pentru acest lucru este nevoie de obţinerea unei derogări din partea Guvernului în ceea priveşte prevederile OUG 34/2009.

"Am prevăzut în organigrama Direcţiei Parcări un număr de 300 de posturi din care sunt ocupate aproximativ 150. Vom putea angaja astfel, cu o selecţie, o parte din cei 134 de angajaţi ai societăţii Dalli", a spus Oprescu.

Reprezentantul societăţii Dalli, Radu Jianu, a declarat, după întâlnirea cu primarul Capitalei, că este de acord să îşi pună semnătura pe orice act care rezolvă problemele angajaţilor societăţii.

"Îmi voi pune semnătura pe orice act pentru a rezolva problema angajaţilor societăţii", a spus Jianu.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, s-a întâlnit, marţi, cu o delegaţie a Dalli Exim, pentru a discuta problema angajaţilor care au primit decizii de preaviz în urma dispoziţiei de preluare a parcărilor cu plată.

Aproximativ o sută de foşti angajaţi ai Dalii Exim s-au adunat, marţi dimineaţă, la Primăria Capitalei, aceştia înconjurând instituţia şi plimbându-se pe lângă aceasta, în lipsa unei autorizaţii pentru pichetare, astfel cum au anunţat, în urmă cu o zi, la primirea deciziilor de preaviz.

Marţi, reprezentanţii angajaţilor Dalli au precizat că vor continua forma de protest în zilele următoare, până la rezolvarea problemei lor, specificând că nu vor cere autorizaţie pentru desfăşurarea unui pichet.

Dalli Exim a înaintat, luni, potrivit Codului Muncii, deciziile de preaviz pentru angajaţii companiei, în urma dispoziţiei primarului general privind preluarea parcărilor cu plată.

Angajaţii Direcţiei Parcări din cadrul Administraţiei Străzilor din Capitală au preluat, în cursul zilei de vineri, cele 3.000 de locuri de parcare exploatate până acum de Dalli Exim.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici