Oprescu cere operatorilor să scoată toate utilajele de deszăpezire pe străzile din Capitală

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, le-a cerut, duminică, operatorilor să scoată toate utilajele pe străzi şi să deszăpezească arterele principale şi pe cele secundare de legătură cu acestea, atenţionând că trebuie să intervină mai mult în zona liniilor de tramvai, care nu au fost curăţate.

38 afișări
Imaginea articolului Oprescu cere operatorilor să scoată toate utilajele de deszăpezire pe străzile din Capitală

Oprescu cere operatorilor să scoată toate utilajele de deszăpezire pe străzile din Capitală (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Sorin Oprescu le-a solicitat operatorilor responsabili cu deszăpezirea în Capitală, la comandamentul de iarnă convocat duminică, să intervină cu utilajele în special în zona liniilor de tramvai, să cureţe trecerile de pietoni, refugiile şi staţiile RATB, atenţionând că multe nu au fost deszăpezite.

Totodată, primarul general le-a cerut operatorilor ca, de duminică după-amiază, să împrăştie din nou material antiderapant pe străzi şi să degajeze zăpada din zona marilor intersecţii şi de la rigole.

Un nou comandandament de iarnă va avea loc la ora 19.30.

În Sectorul 1, societatea Romprest intervine pentru deszăpezire cu 47 de utilaje, atât pe arterele principale, cât şi pe cele secundare, iar o sută de operatori evacuează zăpada din zona staţiilor RATB, a refugiilor şi a trecerilor de pietoni, în Sectorul 2, Supercom are 34 de utilaje pe străzile secundare şi 60 de operatori în zona staţiilor RATB, în Sectorul 3 firma Rosal a trimis 45 de utilaje pe arterele principale şi pe cele secundare, precum şi 80 de operatori în staţiilor RATB.

De asemenea, în Sectorul 4, societatea REBU intervine pe arterele principale şi pe cele secundare cu 46 de utilaje, precum şi cu 72 de operatori care curăţă zăpada în zona staţiilor RATB, în Sectorul 5, Romprest are 19 utilaje pe arterele principale şi secundare şi 100 de operatori în zona staţiilor RATB, iar în Sectorul 6, societatea Urban a trimis 48 de utilaje pe arterele principale şi alte 10 pe cele secundare, precum şi 196 de operatori în staţiile RATB şi în zonele în care sunt treceri de pietoni.

Bucureştenii pot primi ceai sau supă caldă în cantinele municipalităţii din strada Sfântul Constantin nr. 8, Calea Grivitei nr. 216, strada Agricultori nr. 44, Bulevardul Dacia nr. 196 şi Calea Ferentari nr. 91.

Totodată, în Calea Şerban Vodă 164-168 şi în Complexul de Servicii Socio-Medicale al Municipiului Bucureşti oamenii străzii vor primi îngrijiri şi mâncare caldă.

Bucureştenii care văd pe străzi oameni fără adăpost sunt rugaţi să sesizeze autorităţile la numărul de telefon gratuit 0800.821.218.

Bucureştiul şi 24 de judeţe din jumătatea de sud a ţării sunt, până duminică noapte, sub avertizare cod galben de ninsori şi vânt.

Meteorologii au anunţat că de vineri seara şi până duminică seara va ninge în toată ţara, mai abundent în jumătatea sudică, iar vântul va avea intensificări, viscolind zăpada.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici