Oprescu: Consiliul General va vota luni din nou proiectul de rectificare bugetară. Banii se întorc la investiţii

Primarul general Sorin Oprescu a declarat, vineri, că a convocat luni şedinţă de îndată a Consililui General al Municipiului Bucureşti pentru proiectul de rectificare bugetară care este aproape identic cu cel propus înainte de ultima şedinţă a consiliului, banii întorcându-se la investiţii.

101 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Consiliul General va vota luni din nou proiectul de rectificare bugetară. Banii se întorc la investiţii

Sorin Oprescu (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Sorin Oprescu a spus că, joi, a avut o întâlnire cu liderii de grup pentru modificarea proiectului de buget.

"Cred că în urma discuţiile de ieri (joi - n.r.) majoritatea consilierilor va fi de acord cu modificările mele pentru că trebuie să închidem anul cu datorii cât mai mici, iar banii trebuie să se întoarcă la investiţii", a afirmat Oprescu.

Primarul general a menţionat că PDL a fost de acord "în parte" cu alocarea unor fonduri mai puţine la RADET şi RATB precizând că sumele propuse de el sunt suficiente pentru a acoperi subvenţia pentru populaţie la RADET şi pentru transportul public.

Printre proiectele care vor beneficia de investiţii în urma rectificării sunt Diametrala Nord -Sud Berzei - Buzeşti, zona Aerogării, Podul de la Elvila, care a fost reparat de urgenţă, Podul de la Barbu Văcărescu, Centrul Istoric.

Oprescu a mai spus că a solicitat, joi, o întâlnire cu premierul Emil Boc şi şi-a exprimat speranţa ca acesta să-i confirme solicitarea, în cadrul întâlnirii urmând să se discute problema penalizărilor şi datoriilor ELCEN, precum şi pe cea a banilor pe care Guvernul trebuie să-i dea pentru Naţional Arena.

Consilierii municipali au aprobat, în 28 noiembrie, proiectul de rectificare negativă a bugetului Capitalei pe 2011 cu 207.500.000 de lei, cele mai câştigate fiind RADET şi RATB cărora li s-au alocat bani, în detrimentul unor investiţii.

Pentru RADET se vor aloca din bugetul local 15 milioane de lei şi alte 37 de milioane de lei de la Guvern, iar pentru RATB 25 de milioane de lei din bugetul local, astfel ca până la sfârşitul lui decembrie să nu existe probleme de majorare a preţului la furnizarea energiei termice sau pentru transport.

Pentru a fi posibile aceste alocări, au fost luaţi bani de la unele unele investiţii în curs, cum sunt pasajul Şerban Vodă, Diametrala Nord -Sud Berzei - Buzeşti. Alte 10 milioane de lei au fost luate de la spitale.

Ulterior, primarul general a susţinut că va ataca în contencios adminsitrativ bugetul aprobat în CGMB, pentru că "este o bătaie de joc".

Tot în 28 noiembrie, consilierii municipali au adoptat proiectul prin care Primăria Capitalei poate solicita Guvernului ştergerea penalităţilor pe care Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice le are de achitat către SC Electrocentrale Bucureşti (Elcen).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici