Oprescu: Dacă personalul nu a fost prezent acolo, să răspundă pentru tragedia de la Giuleşti - VIDEO

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, sâmbătă, că dacă personalul nu a fost prezent unde trebuie, să răspundă pentru drama de la Maternitatea Giuleşti, reafirmând că cei vinovaţi vor fi traşi la răspundere indiferent de scuze.

35 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Dacă personalul nu a fost prezent acolo, să răspundă pentru tragedia de la Giuleşti - VIDEO

Oprescu: Dacă personalul nu a fost prezent acolo, să răspundă pentru tragedia de la Giuleşti (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Nu există niciun fel de scuză, nu există fugă de răspundere, cei vinovaţi vor fi traşi la răspundere şi vor răspunde indiferent de scuze", a spus Sorin Oprescu.

Edilul şef al Capitalei a afirmat că lipsa de disciplină se manifestă din ce în ce mai mult în spitale, precizând că cine greşeşte trebuie să plătească pentru ce se întâmplă.

Oprescu a mai spus că a venit momentul adevărului şi că este necesară o reformă morală în spitale, iar cine greşeşte, să plătească.

Primarul general a spus că a fost, sâmbătă, la Maternitatea Giuleşti, unde a văzut un personal timorat, "care nici nu ştiu ce a fost în capul lui când s-a întâmplat tragedia".

El a adăugat că Primăria Capitalei face propria anchetă în cazul incendiului de la Maternitatea Giuleşti şi că rezultatele vor fi făcute publice.

Oprescu a reafirmat că lucrările la Maternitatea Giuleşti vor începe luni dimineaţă, adăugând că doreşte ca acestea să se încheie cât mai repee cu putinţă pentru ca activitatea în spital să poată fi reluată în cel mai scurt imp. El a precizat că valoarea lucrărilor, care include reparaţii şi dotarea cu echipamente, a fost estimată la aproximativ un milioan de euro.

Primarul general al Capitalei a declarat, sâmbătă, după o vizită la Maternitatea Giuleşti, că reparaţiile la această unitate sanitară vor începe luni dimineaţă, la ora 8.30, precizând că a primit acceptul procurorilor pentru a demara lucrările.

Oprescu a precizat că lucrările de la unitatea sanitară vor presupune repararea tuturor instalaţiilor afectate de incendiul de luni, dar şi înlocuirea sistemului de aer condiţionat existent cu unul mai performant sau instalarea de senzori de fum.

Primarul a mai spus că a început deja un control în toate spitalele preluate în administrare de Primăria Capitalei. Până în prezent, au fost analizate condiţiile din nouă dintre acestea, primarul urmând să prezinte rezultatul studiului şi să anunţe investiţiile de făcut în acestea.

"Nu vom aştepta însă terminarea acestei anchete a Primăriei, la Giuleşti ne apucăm deja de treabă", a mai spus Oprescu.

Video Stirileprotv.ro

Cinci bebeluşi, doi băieţi şi trei fete, au murit şi alţi şase sunt răniţi grav în urma incendiului care a avut loc luni, la Secţia de Terapie Intensivă Nou-Născuţi de la Maternitatea Giuleşti din Capitală.

Primii trei bebeluşi au murit luni seară, având probleme cardiorespiratorii, iar altul a decedat marţi. Încă un bebeluş a murit, în noaptea de miercuri spre joi, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu". Şase bebeluşi sunt internaţi de luni seară la Spitalul "Grigore Alexandrescu", unde au fost duşi imediat după explozia de la Maternitatea Giuleşti.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a declanşat o anchetă sub aspectul comiterii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă.

Procurorul şef al Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Marius Iacob, a afirmat, vineri, că temperatura înregistrată în incendiul de la Secţia de Terapie Intensivă a Maternităţii Giuleşti a atins peste 200 de grade Celsius, expertiza tehnică în domeniu fiind una extrem de complexă.

Procurorul şef a precizat că au fost audiate mai multe persoane, declaraţiile fiind contradictorii, însă a reieşit că asistenta responsabilă de secţia unde s-a produs incendiul nu a fost în zonă.

Întreaga conducere a Maternităţii Giuleşti a fost suspendată până la finalizarea anchetei, în urma dispoziţiei primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, la scurt timp după ce ministrul Sănătăţii ceruse demiterea echipei manageriale a unităţii sanitare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici