Oprescu: Eu nu am cerut unităţile de primire urgenţă

Primarul general Sorin Oprescu a declarat, miercuri, referitor la ordonanţa prin care spitalele, cu excepţia celor de urgenţă, sunt trecute în administrarea Primăriei, că nu a cerut unităţile de primiri urgenţe, ci spitalele din Capitală, afirmând că este vorba de "parti pris-uri politice".

13 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Eu nu am cerut unităţile de primire urgenţă

Oprescu: Eu nu am cerut unităţile de primire urgenţă (Imagine: Mediafax Foto)

"Referitor la preluarea spitalelor de urgenţă, la care se opune cu vehemenţă ministrul Sănătăţii, am să fac un singur comentariu: este vorba despre parti pris-uri politice, despre dorinţa de a menţine în funcţii manageri de spitale numiţi politic, care nu au demonstrat nimic", a spus Sorin Oprescu.

Edilul şef al Capitalei afirmă că "orgoliile politice" nu rezolvă problemele sistemului sanitar şi nu sunt soluţii pentru sănătatea populaţiei, arătând că preluarea spitalelor de către Primăria Municipiului Bucureşti ar rezolva o parte din problemele cu care se confruntă în prezent sistemul sanitar.

"Am spus că Primăria Municipiului Bucureşti are capacitatea să administreze mai bine spitalele aflate pe teritoriul ei, din bani publici adunaţi din taxe şi impozite", a precizat Sorin Oprescu.

Primarul general consideră că în declaraţia ministrului Sănătăţii spitalele din Bucureşti sunt împărţite în "instituţii ale comunităţii şi instituţii ale Ministerului Sănătăţii", precizând că nu a cerut ministerului unităţile de primiri urgenţe, ci "spitalele din Capitală".

Ministerul Sănătăţii va transfera în administrarea Primăriei Capitalei, începând cu 1 ianuarie 2009, pentru o perioadă de un an, mai multe spitale din Bucureşti, cu excepţia spitalelor de urgenţă care vor rămâne în gestiunea ministerului. Decizia a fost luată în şedinţa de miercuri a Guvernului, prin ordonanţă de urgenţă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici