Oprescu: Încă două şcoli sunt cu lucrările în etapa de finisaje, anul acesta finalizăm programul BEI. Cum arată şcolile vizitate de primarul Capitalei - FOTO

Primarul Sorin Oprescu a declarat, duminică, după ce a vizitat două şcoli care au fost reabilitate prin programul BEI, că lucrările sunt în etapa de finisaje, iar una dintre acestea are şi bazinul de înot aproape finalizat, în acest an urmând să fie încheiat programul, care a cuprins 102 unităţi.

1074 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Încă două şcoli sunt cu lucrările în etapa de finisaje, anul acesta finalizăm programul BEI. Cum arată şcolile vizitate de primarul Capitalei - FOTO

Oprescu: Încă două şcoli sunt cu lucrările în etapa de finisaje, anul acesta finalizăm programul BEI. Cum arată şcolile vizitate de primarul Capitalei - FOTO (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Edilul şef al Capitalei a verificat stadiul lucrărilor la Şcoala nr. 311 şi Şcoala nr. 206, ambele din Sectorul 6, care au fost reabilitate prin programul derulat de Primăria Municipiului Bucureşti cu Banca Europeană de Investiţii (BEI).

"Am văzut astăzi două şcoli la care lucrările sunt în etapa de finisaje, sunt ultimele şcoli care au fost reabilitate, consolidate şi reameenajate. La prima şcoală (Şcoala nr. 311, n.r.), am văzut bazinul aproape finalizat, la sfârşitul lunii aprilie este gata. Au fost greutăţi, dar le am depăşit. În primavară sper că încheiem" a spus primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, după ce a inspectat cele două şcoli.

Şcoala nr. 311, din Sectorul 6 al Capitalei, este singura unitate de învăţământ cu bazin de înot reabilitată în cadrul programului BEI. Clădirea are două corpuri, cu două şi respectiv trei etaje, o sală de sport şi baziul de înot.

Lucrările efectuate la această şcoală au avut în vedere consolidarea structurii de rezistenţă a clădirilor, refacerea acoperişului, a instalaţiilor, a tâmplăriei interioare şi exterioare, a branşamentelor, termoizolarea clădirilor, reţele noi de date-voce, instalaţii de avertizare în caz de incendiu şi antiefracţie.

Bazinul de înot este 85 la sută realizat, acesta reprezentând o construcţie nouă, cu lungimea de 25 de metri şi lăţimea de 12 metri, sala în care este amplasat având o înălţime de nouă metri. Acesta va fi dotat cu aer condiţionat şi încălzire proprie, sala având suprafeţe vitrate mari care permit iluminarea naturală.

Valoarea contractului este de 1.992.216,31 de euro, data la care lucrările trebuie finalizate fiind 30 aprilie 2014.

De asemenea, unitatea de învăţământ a fost dotată cu mobilier nou, echipamente IT, la fel şi laboratoarele de specialitate şi cabinetul medicat.

Potrivit primarului general, anul acesta vor fi terminate lucrările la toate unităţile de învăţământ cuprinse în programul BEI.

"Anul acesta vom finaliza acest program, ceea ce înseamnă că elevii din o sută de şcoli vor învăţa în unităţi de învăţământ moderne. În primul rând, aceste şcoli au fost consolidate, reabilitate şi modernizate, au laboratoare de specialitate dotate cu echipamnete moderne, au cabinete medicale şi săli de sport, dar şi mobilier de ultimă generaţie", a arătat Sorin Oprescu.

O altă unitate de învăţământ la care Sorin Oprescu a verificat stadiul lucrărilor de reabilitare este Şcoala nr. 206, tot din Sectorul 6.

Şcoala are două clădiri, cu unu şi respectiv trei etaje, o sală de sport, precum şi o sală de festivităţi nou construită, care va avea o capacitate de 450 de locuri.

Lucrările efectuate la această unitate de învăţământ sunt cele de care au beneficiat toate şcolile înscrise în programul BEI şi care au avut în vedere consolidarea structurii de rezistenţă, refacerea acoperişului, a instalaţiilor şi branşamentelor, a tâmplăriei interioare şi exterioare, termoizolarea clădirilor pentru reducerea consumurilor energetice şi implicit a costurilor de întreţinere a şcolii, refacerea reţelelor de date-voce, precum şi montarea instalaţiilor de avertizare pentru incendiu şi antiefractie.

Şi în această şcoală a fost cumpărat mobilier nou, echipamente IT şi au fost dotate laboratoarele de specialitate şi cabinetul medical.

Sala de festivităţi, cu o suprafaţă de 312 metri pătraţi, va avea o capacitate de 450 de locuri.

Valoarea contractului este de 1.898.314,78 de euro, lucrările urmând să fie finalizate până la 30 aprilie.

La sfârşitul lunii noiembrie 2013, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, declara că proiectul legat de reabilitarea şcolilor prin programul BEI este aproape finalizat, la 80 de şcoli lucrările fiind finalizate, în timp ce în alte 20 se lucrează, la 19 dintre acestea rămânând de executat doar amenajări exterioare sau lucrări la anexe. O singură unitate şcolară se află în execuţie pentru desfăşurarea lucrărilor, fiind necesară relocarea activităţii.

Totodată, prin acest program au fost finalizate şi 41 de săli de sport.

Primarul Capitalei preciza atunci că, deşi pe hârtie programul de reabilitare a şcolilor a început în anul 2000, lucrările au început efectiv în 2008.

Din totalul celor 102 şcoli cuprinse în programul de reabilitare BEI, 64 sunt şcoli generale, 15 sunt licee, 19 sunt şcoli speciale şi patru sunt grădiniţe. Două dintre şcoli au fost excluse din program, după ce în instanţă au fost câştigate procesele privind proprietatea clădirilor de către foştii proprietari.

Oprescu preciza că dintre cele 102 şcoli, unele nu mai fuseseră reabilitate de zeci de ani, unele din 1960.

Programul de reabilitare derulat de Primăria Municipiului Bucureşti cu Banca Europeană de Investiţii are o valoare de 233,58 milioane de euro, din care 112,2 milioane de euro sunt bani proveniţi prin finanţarea BEI, iar 121,38 milioane de euro, la care se adaugă TVA, şi alte taxe, provin din surse locale.

(Serviciul FOTO al agenţiei MEDIAFAX vă pune la dispoziţie imagini.)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici