Oprescu înfiinţează 13 creşe noi în Bucureşti

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a lansat vineri proiectul european Antante prin care vor fi construite 13 creşe cu o capacitate de aproximativ 1.000 de locuri, prima unitate de acest tip urmând să funcţioneze într-o clădire de pe Bulevardul Basarabia.

232 afișări
Imaginea articolului Oprescu înfiinţează 13 creşe noi în Bucureşti

Oprescu înfiinţează 13 creşe noi în Bucureşti (Imagine: Gabriel Pantiru/Mediafax Foto)

Sorin Oprescu a declarat vineri că ultimele statistici indică faptul că la nivelul Capitalei sunt înregistraţi peste 325.000 de copii, dintre care aproape 100.000 au vârste cuprinse între 0 şi 4 ani.

"Necesitatea înfiinţării unor noi creşe este evidentă, având în vedere faptul că în Bucureşti sunt doar 17 creşe în sistem public şi chiar mai puţine în sistem privat", a precizat primarul.

Proiectul, derulat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, vizează construirea a 13 creşe finanţate prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, în cadrul unui proiect de aproximativ cinci milioane de euro, contribuţia municipalităţii fiiin de doi la sută.

Primaria Capitalei va pune la dispoziţie locaţiile celor 13 noi instituţii, iar utilarea creşelor şi instruirea personalului vor fi finanţate din Fondul Social European.

Proiectul a demarat oficial la 1 martie şi se va derula trei ani, timp în care vor fi create cel puţin 780 de locuri pentru copii cu vârste între 0 şi 4 ani în cele 13 instituţii de tip creşă, vor fi înfiinţate două unităţi mobile pentru suport în creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor mici, iar 173 de persoane fără loc de muncă vor fi calificate în domeniul educaţiei şi dezvoltării timpurii a copilului în vederea reintegrării acestora pe piaţa muncii.

Proiectul mai prevede şi angajarea a 212 persoane în centrele nou create, dar şi specializarea a 205 persoane, care lucrează cu copiii în creşele publice existente.

"Ideea este de a creşte numărul de creşe, pentru că părinţii sunt ocupaţi", a declarat primarul general în locaţia în care cândva a funcţionat o discotecă şi unde urmează să fie deschisă prima creşă din program.

Oprescu a precizat că pentru creşa din Bulevardul Basarabia costurile se ridică la circa 350.000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici