Oprescu: La finele lui martie, începutul lui aprilie, începem mutarea unor servicii în sediul vechi

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat, marţi, că la sfârşitul lunii martie, începutul lunii aprilie, municipalitatea va începe mutarea în sediul vechi, aceasta urmând să se facă treptat, pe măsură ce constructorul va ieşi din clădirea aflată pe bulevardul Regina Elisabeta.

140 afişări
Imaginea articolului Oprescu: La finele lui martie, începutul lui aprilie, începem mutarea unor servicii în sediul vechi

Oprescu: La finele lui martie, începutul lui aprilie, începem mutarea unor servicii în sediul vechi

"Undeva în luna lui martie, sfârşitul lunii martie, începutul lunii aprilie, se va începe mutarea unor servicii acolo (sediul vechi al municipalităţii - n.r.)", a spus Oprescu, răspunzând unei întrebări cu privire la mutarea aparatului administraţiei publice locale în sediul din bd. Regina Elisabeta.

În ceea ce priveşte situaţia actualului sediu al municipalităţii, edilul Capitalei a reamintit că procesul este în desfăşurare, administratorul judiciar al imobilului din Splaiul Independenţei primind chitanţele pentru plata utilităţilor de către primărie, dar nu şi chitanţele pentru plata chiriei.

Oprescu a mai spus că nu va renunţa la sediul din Splaiul Independenţei, unde municipalitatea s-a mutat, în calitatea de chiriaş, pe durata consolidării clădirii din bd. Regina Elisabeta. "Nu renunţ la această clădire (cea din din Splaiul Independenţei - n.r.). Aduc aici serviciile care sunt în subordinea municipalităţii, ca să nu mai stau să plătesc chirii prin tot Bucureştiul. Sigur că o să cumpăr această clădire, pentru asta sunt în proces, iar chiria reprezintă cotă parte din vânzare", a precizat primarul general.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) nu a aprobat, în octombrie 2014, proiectul de hotărâre privind prelungirea contractului de închiriere pentru actualul sediul al municipalităţii, însă a aprobat unul ce are în vedere plata utilităţilor şi a altor cheltuieli de întreţinere pentru imobil.

Contractul de închriere a imobilului situat în Splaiul Independenţei a fost aprobat de CGMB în 22 octombrie 2009, urmare a faptului că la sediul primăriei din bulevardul Regina Elisabeta nr. 147 au fost demarate lucrări de consolidare.

În contractul de închiriere este o clauză potrivit căreia, pe parcursul derulării acestuia, chiriaşul îşi poate exprima opţiunea de cumpărare a imobilului, cu plata integrală, în rate sau în leasing, chiria plătită până la acea dată constituind avans pentru plata imobilului.

Contractul de închiriere semnat iniţial în 2009 a fost prelungit succesiv prin hotărâri ale CGMB, în noiembrie 2012, decembrie 2013 şi 30 ianuarie 2014.

Primarul general Sorin Oprescu a spus că scopul prelungirii contractului de închiriere prin hotărârea respinsă la vot de CGMB îl reprezenta "consolidarea poziţiei PMB în litigiile pe care municipalitate le are cu proprietarul clădirii".

Litigiile au în vedere atât constatarea prelungirii de drept a contractului de închiriere, cât şi pronunţarea unei hotărâri care să ţină loc de contract de vânzare-cumpărare, având în vedere că actualul proprietar refuză semnarea unui astfel de act. De asemenea, la Judecătoria Sectorului 6 se află pe rol un proces în care actualul proprietar al imobilului cere evacuarea Primăriei Capitalei.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici