Video Oprescu: La Pasajul Basarab lucrări finalizate peste 40%, probleme cu demolările şi Electrica

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu a declarat, joi, după inspectarea lucrărilor de la Pasajul Basarab că acestea sunt finalizate în proporţie de peste 40%, fiind încă probleme cu demolările caselor expropriate şi cu un cablu al Electrica SA.

76 afișări

La vizita pe şantierul Pasajului Basarab, Oprescu s-a întâlnit cu reprezentantul constructorului, directorul executiv Grigorie Verenciuc, cu directorii din primărie, dar şi cu reprezentantul Electrica pentru a afla stadiul lucrărilor şi problemele existente în prezent la construcţia pasajului.

Astfel, Oprescu a arătat că mai sunt câteva probleme în legătură cu proprietăţile care trebuie demolate pentru a exista front de lucru în toate zonele pasajului, directorul Direcţiei de Infrastructură şi servicii publice, Mădălin Dumitru, explicându-i primarului general că se mai aşteaptă de la Primăria sectorului 1 cinci autorizaţii de demolare în cazul a cinci proprietăţi în care formalităţile de expropriere s-au finalizat.

De asemenea, reprezentantul Electrica a precizat că vor fi întârzieri din cauza mutării unui cablu de înaltă tensiune, această operaţiune fiind necesară pentru continuarea lucrărilor peste Dâmboviţa, acolo unde, în cursul acestei săptămâni, a fost un incident, un cablu de înaltă tensiune fiind secţionat de către constructori.

Directorul executiv Grigorie Verenciuc a precizat că, după finalizarea lucrărilor de la Electrica, vor începe lucrările pentru montarea arcului de pod, arătând că problema cea mai mare, pe lângă montajul propriu-zis al secţiunilor arcului de pod, este sudarea celor şase părţi din care este compusă această parte a pasajului.

"Problema cea mai mare, pe lângă montajul propriu-zis al arcului de pod, este sudarea celor şase secţiuni care presupune montarea unor macarale de 200-300 de tone", a declarat Verenciuc.

Acest lucru va duce la închiderea circulaţiei pe o perioadă de aproximativ trei luni pe Splaiul Independenţei, în zona Semănătoarea.

În acest sens, primarul Sorin Oprescu a explicat constructorului că închiderea circulaţiei pentru patru luni atât cât a fost cerută autorizaţia, creează dificultăţi în trafic, deoarece nu există foarte multe variante ocolitoare, motiv pentru care a cerut reprezentantului ca lucrările să fie făcute în regim de urgenţă.

În privinţa plăţilor, atât primarul cât şi reprezentantul constructorilor au arătat că acestea sunt la zi, în prezent existând două facturi scadente în valoare de 11 miliaone de lei pe care municipalitatea le va plăti în perioada următoare.

Lungimea totală a pasajului va fi de 1,9 kilometri şi va intersecta şapte artere: Bulevardul Nicolae Titulescu, Calea Griviţei, Calea Plevnei, Calea Giuleşti, Splaiul Independenţei, Şoseaua Grozăveşti, Bulevardul Vasile Milea. Lucrările au început în octombrie 2006.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici