Oprescu: Lucrările la 65 de şcoli din programul Băncii Europeane pentru Investiţii sunt finalizate

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, vineri, că în prezent sunt finalizate lucrările la 65 de unităţi de învăţământ cuprinse în programul BEI, până la sfârşitul anului urmând a fi încheiate lucrările la toate cele 101 şcolile din acest program.

216 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Lucrările la 65 de şcoli din programul Băncii Europeane pentru Investiţii sunt finalizate

Oprescu: Lucrările la 65 de şcoli din programul Băncii Europeane pentru Investiţii sunt finalizate (Imagine: Bogdan Maran/Arhiva Mediafax Foto)

"În prezent avem 65 de şcoli gata din cele 101, din care la 54 de unităţi lucrările sunt finalizate şi dotările sunt complete, la alte 11 fiind în desfăşurare câteva lucrări reprezentând retuşuri sau dotări de laboratoare", a spus Oprescu, după vizita la două şcoli cuprinse în programul de reabilitare BEI.

Potrivit primarul general, pe lângă dotările din labotoarele celor 11 şcoli, şi în câteva grădiniţe din Capitală trebuie finalizate dotările. Oprescu a dat ca exemplu în acest sens Grădiniţa nr. 250 din cartierul Militari, unde nu este finalizată zona de preparare a mâncării pentru copii.

Întrebat dacă mai există unităţi de învăţământ aflate în litigiu, primarul general a precizat că în afara pachetului de nouă şcoli, din care face parte şi Şcoala de Muzică, nu există alte unităţi din cele rămase de finalizat cu probleme.

Primarul general a mers, vineri, la Grupul Şcolar Republica nr. 256 din Sectorul 3 al Capitalei şi la Şcoala nr. 62 din Sectorul 2, unde au fost efectuate lucrări de consolidare la două corpuri şcolare şi unde sala de sport a fost demolată şi reconstruită de la zero, fiind făcut şi un corp de legătură între sala de sport şi unul dintre corpurile şcolare.

"Sala de sport de la aceasteă şcoală a fost demolată şi mutată, fiind reconstruită de la zero, având în vedere faptul că iniţial a fost construită în 1912 şi au fost făcute lucrări de reabilitare", a spus Sorin Oprescu.

Potrivit primarului Capitalei, investiţiile la cele două unităţi se ridică la aproximativ 1,5 milioane de euro, iar lucrările efectuate au avut în vedere atât lucrări de consolidare cât şi de refacere a instalaţiilor, realizarea de rampe de acces pentru persoanele cu handicap, precum şi dotări de mobilier.

Astfel, la Grupul Şcolar Republica urmează să fie echipate cabinetele medical şi stomatologic şi trimise dotările pentru laboratorul IT şi sala de sport.

Totodată, Sorin Oprescu a precizat că în mai mult de 40 de şcoli au fost instalate sisteme de monitorizare video. Primarul general a precizat că în perioada următoare vor fi montate în toate şcolile asemenea sisteme de monitorizare.

"În mai mult de 40 de şcoli au fost montate sisteme de monitorizare video, şi încercăm să montăm în toate unităţile de învăţământ, iar pentru unele şcoli încercăm şi în împrejurimi, mai ales la şcolile care prezintă risc ridicat şi sunt situate în zone cu probleme ale Capitalei", a mai spus Oprescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici