Oprescu: Nu sunt proiecte afectate de ancheta DNA la Direcţia de Infrastructură a primăriei

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, vineri, că nu există proiecte de infrastructură care să fie afectate de ancheta DNA la Direcţia de Infrastructură a municipalităţii, fiind luate toate măsurile necesare pentru ca aceasta să funcţioneze normal.

191 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Nu sunt proiecte afectate de ancheta DNA la Direcţia de Infrastructură a primăriei

Sorin Oprescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Tot despre ancheta în care ar fi vizat şeful Direcţiei de Infrastructură, Mădălin Dumitru, edilul a spus că municipalitatea a pus la dispoziţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) toate actele legate de acesta care au fost cerute.

"Nu avem nicio informaţie cu privire la calitatea în care probabil că este audiat. Este o anchetă judiciară în curs şi, în momentul în care se va finaliza, DNA va vorbi despre calitatea viitoare a directorului", a mai spus Sorin Oprescu.

Potrivit primarului general, procurorii DNA au cerut mai multe acte, printre care contracte de achiziţii şi alte documente din perioada 2010-2014, privind mai multe proiecte de infrastructură.

"Noi le-am pus la dispoziţie toate aceste acte, aşa cum era normal", a menţionat primarul general.

Totodată, primarul Capitalei a arătat că nu se poate pronunţa cu privire la niciun aspect care îl vizează pe directorul Mădălin Dumitru şi a subliniat faptul că nu există proiecte de infrastructură care să fie afectate de ancheta desfăşurată asupra direcţiei de infrastructură din Primăria Capitalei.

"Am luat măsurile necesare care direcţia să funcţioneze normal, cei de acolo au preluat o serie întreagă de sarcini. Nu există proiecte care să fie afectate", a arătat Oprescu.

Întrebat dacă se simte vizat de ancheta DNA, Oprescu a spus că se simte vizat "din punctul de vedere al conducătorului unei instituţii".

"Cui credeţi că îi face plăcere? În momentul în care stăm de vorbă, este un val de suspiciuni asupra instituţiei, însă eu nu mă pot pronunţa asupra niciunui aspect", a mai spus edilul.

Surse judiciare au declarat joi, pentru MEDIAFAX, că începând de miercuri au fost chemaţi la DNA reprezentanţi ai mai multor societăţi care au contractat sau subcontractat lucrări acordate de Direcţia Infrastructură din Primăria Capitalei, condusă de Mădălin Dumitru.

Sursele citate au precizat că toate aceste persoane au calitate de martor la acest moment.

Mădălin Dumitru va fi chemat să dea declaraţii în acest caz după audierea acestor persoane şi după ce vor fi analizate toate documentele ridicate în urma percheziţiilor făcute miercuri la 20 de adrese din Bucureşti şi Ilfov, printre care şi la Primăria Capitalei, precum şi la sediile unor firme.

Conform surselor citate, printre persoanele vizate în acest dosar ar fi şi Mădălin Dumitru, directorul Direcţiei de Infrastructură din Primăria Capitalei, şi soţia acestuia. Mădălin Dumitru este suspectat că ar fi dat preferenţial contracte unor firme, pentru diverse lucrări.

Procurorii au făcut percheziţii în biroul directorului şi la locuinţa acesta, precum şi la alte adrese, de unde au ridicat mai multe documente care au legătură cu acest caz.

Direcţia Naţională Anticorupţie a arătat, într-un comunicat de presă, că se fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea, în perioada 2011-2014, a unor fapte de corupţie şi asimilate infracţiunilor de corupţie.

În acest caz sunt vizaţi "funcţionari cu atribuţii în derularea de contracte finanţate din bani publici", a precizat DNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici