Oprescu: Până miercuri dimineaţă vor fi ridicaţi copacii căzuţi de pe 85% din străzi

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, marţi noaptea, că 85 la sută din străzi vor fi curăţate de copacii căzuţi, astfel încât miercuri dimineaţă să se poată circula normal pe străzile Bucureştiului atât cu mijloacele de transport în comun, cât şi cu maşinile personale.

13 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Până miercuri dimineaţă vor fi ridicaţi copacii căzuţi de pe 85% din străzi

Oprescu: Până miercuri dimineaţă vor fi ridicaţi copacii căzuţi de pe 85% din străzi

Potrivit unei prime estimări a situaţiei din Capitală în urma furtunii de marţi seară, la dispeceratele de urgenţă au fost înregistrate 425 de sesizări, privind crengi rupte, copaci căzuţi şi bunuri distruse. 

Primarul Sorin Oprescu a precizat că "de departe cel mai afectat sector a fost sectorul 1". Astfel, în Sectorul 1, 27 de străzi au fost blocate de copacii căzuţi şi de antene parabolice aruncate în mijlocul drumului de vântul puternic.

În Sectorul 2 au fost afectate 19 străzi, printre care Şoseaua Petricani, bulevardele Pache Protopopescu, Barbu Văcărescu, Lacul Tei şi strada Fabrica de Glucoză.

De asemenea, primarul s-a referit şi la conducta aeriană de gaz de pe Bulevardul Barbu Văcărescu, din sectorul 2, care a fost ruptă de un copac căzut, avaria fiind remediată de lucrătorii Distrigaz.

În sectorul 3 au fost afectate nouă străzi, între care Istriei, Calea Vitan, Drumul între Vii, Barajul Dunării, pe lângă copacii căzuţi fiind sesizate şi cazuri de panouri publicitare distruse de vânt.

În sectorul 4 au fost afectate mai multe străzi, dintre care patru sunt artere principele, printre care Tineretului şi Alexandriei.

Oprescu a mai spus că şi în sectoarele 5 şi 6 au fost mai multe sesizări privind copaci căzuaţi şi bunuri distruse, fără însă a preciza numărul lor.

Potrivit lui Oprescu, după furtuna din Capitală au intervenit toate structurile Primăriei, inclusiv RATB, RADET şi ALPAB.

"Toate utilajele ALPAB sunt pe marile bulevarde şi la intrările în parcuri, unde, după o primă evaluare, au fost înregistraţi peste 60 de copaci căzuţi", a precizat Oprescu.

El a mai spus că în Parcul Herăstrău sunt aproape 30 de copaci smulşi de vânt, 13 sunt în Parcul Circului, şapte în Cişmigiu, cinci în Parcul Carol şi câte trei în parcurile Izvor şi Tineretului. Edilul şef a precizat că aceste cazuri vor fi analizate miercuri, pentru că nu reprezintă o urgenţă.

Angajaţii municipalităţii au început degajarea căilor de acces, în special pe marile bulevarde şi pe rutele mijloacelor de transport în comun, astfel încât până miercuri dimineaţă acestea să fie funcţionale.

De asemenea, Oprescu a spus că a discutat cu şefa de la Poliţia Rutieră a Capitalei pentru a-i sprijini pe proprietarii maşinilor avariate la întocmirea dosarelor pentru companiile de asigurări.

Potrivit primarului, şi Apa Nova a răspuns după furtuna de marţi, asigurând necesarul de pompe, care au fost folosite la scoaterea apei de pe străzi, în prezent, în unele zone fiind aspirată apa din canale.

"Nu s-au semnalat inundaţii în cartierul deja cunoscut Giuleşti Sârbi, în acest caz fiind vorba doar de două străzi inundate care se află în şantier", a spus Oprescu.

El a adăugat că încă mai sunt zone, chiar şi din centrul Capitalei, unde "apa bălteşte", lucrătorii de la Apa Nova acţionând cu pompe pentru evacuarea apei.

Primarul a precizat că "au răspuns mai puţin ADP-urile de la sectoare", iar în cazul Electrica nu a existat comunicare.

Oprescu a arătat că la Electrica "a căzut legătura cu dispeceratul", fiind astfel înregistrate numeroase cazuri în care angajaţii ADP nu pot interveni pentru îndepărtarea crengilor de pe firele de înaltă tensiune din cauza lipsei coordonării cu lucrătorii de la compania de electricitate.

Edilul şef a mai spus că de la Dispeceratul de trafic de la RATB a fost informat că se lucrează cu utilaje pentru refacerea firelor de contact afectate în zonele Bucureştii Noi, Pasajul Băneasa, Sfinţii Voievozi, Dimitrie Pompei, Petricani, Ştefan cel Mare, Barbu Văcărescu, Dacia şi Popa Nan.

Oprescu a mulţumit bucureştenilor care au ieşit pentru a tăia copacii căzuţi în faţa imobilelor.

"Mulţumesc pentru spiritul civic cetăţenilor pe care i-am văzut în seara aceasta ieşiţi din casă pentru a tăia singuri copacii căzuţi în curţi şi în faţa curţilor", a declarat Oprescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici