Oprescu: Peste 80% din reţelele aeriene sunt amplasate ilegal

Peste 80 la sută din reţelele aeriene sunt amplasate ilegal şi unele nu apar în niciun document, din cauza acestor nereguli existând consecinţe de ordin financiar care duc la crearea unui fel de economie subterană, a declarat, miercuri, primarul general Sorin Oprescu.

13 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Peste 80% din reţelele aeriene sunt amplasate ilegal

Oprescu: Peste 80% din reţelele aeriene sunt amplasate ilegal

Edilul şef al Capitalei a anunţat, la prezentarea raportului de o sută de zile de la preluarea mandatului, că printre neregulile găsite este şi faptul că nu există autorizaţie de construire pentru 80 la sută dintre reţelele aeriene şi amplasamentele de instalaţii.

Potrivit lui Oprescu, pentru că amplasamentele şi reţelele aeriene nu apar în niciun document, este imposibilă stabilirea unei evidenţe clare. Primarul general a precizat că datorită acestor nereguli există consecinţe de ordin financiar care duc la creerea unui soi de "economie subterană".

El a dat ca exemplu situaţia în care pe un stâlp sunt amplasate cinci cabluri, pentru care se plăteşte o chirie de câte doi euro. Astfel, potrivit lui Oprescu, la un număr de 15.263 de stâlpi pe care sunt amplasate câte cinci cabluri, cu o chirie de câte doi euro, se ajunge la 156.230 de euro, bani încasaţi de firmele care deţin stâlpii. Concret, în Capitală, fiind amplasaţi aproximativ 70.000 de stâlpi, care teoretic ar trebui să aibă câte 15 cabluri, beneficiarul ar încasa "în mod oficial" peste două milioane de euro, a explicat Oprescu.

"Realitatea este însă alta, fiind vorba de 50 de cabluri pe un stâlp şi de o chirie care poate ajunge până la opt euro de fiecare cablu", a afirmat primarul Capitalei.

Totodată, Sorin Oprescu a precizat că nu este respectată "limita de sarcină" a stâlpilor, în unele cazuri aceasta fiind depăşită cu peste 300 la sută.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici