Oprescu: PMB suportă creşterea preţului gigacaloriei, bucureştenii nu vor plăti majorarea

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, marţi, după întâlnirea pe care a avut-o cu reprezentanţii sectoarelor, că municipalitatea va suporta creşterea de 8,3% a preţului la gigacalorie, astfel că bucureştenii nu vor plăti majorarea.

17 afișări
Imaginea articolului Oprescu: PMB suportă creşterea preţului gigacaloriei, bucureştenii nu vor plăti majorarea

Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei (Imagine: Mediafax Foto)

"Legat de creşterea preţului la gigacalorie, am informat reprezentanţii administraţiei publice a sectoarelor Capitalei că municipalitatea a acceptat să suporte creşterea preţului, preţul pentru consum urmând să nu se modifice", a spus Oprescu.

Potrivit primarului Capitalei, valoarea subvenţiei la preţul gigacaloriei suportată de municipalitate este de 100 de milioane lei pe an.

Propunerea de mărire a subvenţiei va fi introdusă pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, a precizat Oprescu.

La întâlnirea cu Sorin Oprescu, ce a avut loc la sediul Primăriei Capitalei, au fost prezenţi primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 6, Cristian Poteraş, viceprimarul de la Sectorul 1, Dan Tudorache şi arhitectul şef al Sectorului 3, Ştefan Dumitrache, singurul care nu şi-a trimis reprezentant fiind Sectorul 5.

Tarifele la energia termică livrată de ELCEN în Bucureşti şi Constanţa au fost majorate, la 1 ianuarie, cu 9%, respectiv 10%, printr-o decizie a Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), adoptată la sfârşitul anului trecut, pe baza solicitărilor companiei. Preţul din Bucureşti a fost majorat la 146 lei pe gigacalorie.

"Noile tarife acoperă costurile curente, dar rămân în urmă pierderi de peste 550 de milioane de lei", declara, în urmă cu o săptămână, directorul comercial al producătorului energetic, Irina Duică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici