Oprescu: Propunerea de majorare a taxelor la parcarea de reşedinţă nu a venit de la edilii de sector

Primarul general Sorin Oprescu a declarat, marţi, că majorarea taxelor pentru locurile de parcare de reşedinţă nu a fost făcută la propunerea edililor de sector, ci a aparatului tehnic, fără consultarea acestora, arătând că va propune CGMB, în prima şedinţă, revenirea la valorile din 2009.

68 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Propunerea de majorare a taxelor la parcarea de reşedinţă nu a venit de la edilii de sector

Oprescu: Propunerea de majorare a taxelor la parcarea de reşedinţă nu a venit de la edilii de sector (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Majorarea taxei locurilor de parcare de reşedinţă nu s-a făcut la propunerea primarilor de sector, ci a aparatului tehnic, fără consultarea edililor", a spus Oprescu.

Primarul general, Sorin Oprescu, a precizat că a discutat cu reprezentanţii sectoarelor Capitalei problema privind majorarea taxelor de parcare de reşedinţă şi că va propune CGMB, în prima şedinţă, un proiect privind revenirea la taxele din 2009.

"Am discutat cu reprezentanţii celor cinci sectoare modul în care s-a ajuns la votarea proiectului pentru majorarea taxelor de parcare", a spus Sorin Oprescu.

Sorin Oprescu a explicat că declaraţiile făcute la începutul anului de către reprezentanţi ai municipalităţi, care indicau faptul că majorarea taxei locurilor de parcare a fost făcută la propunerea primarilor de sector, nu reflectă realitate.

La întâlnirea cu Sorin Oprescu, ce a avut loc la sediul Primăriei Capitalei, au fost prezenţi primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 6, Cristian Poteraş, viceprimarul de la Sectorul 1, Dan Tudorache şi arhitectul şef al Sectorului 3, Ştefan Dumitrache, singurul care nu şi-a trimis reprezentant fiind Sectorul 5.

Majorarea, în 2010, de aproape trei ori a taxelor de parcare de domiciliu a fost stabilită de Consiliul General al Municipiului Bucureşti prin Hotărârea nr. 405 din 16 decembrie 2009. Astfel, în zona A a fost stabilită pentru 2010 o taxă anuală de 164,25 lei pentru un loc de parcare de reşedinţă, faţă de 76,65 de lei în 2009, în zona B - 146 de lei, faţă de 58,40 de lei, în zona C - 127,75 lei, faţă de 47,45 de lei, în timp ce în zona D a rezultat o taxă de 109,5 lei, faţă de 36,5 lei anul trecut.

Viceprimarul Capitalei Victor Iovici declara, în urmă cu o săptămână, că decizia de majorare de aproape trei ori a taxelor pentru locurile de parcare de domiciliu din Bucureşti a fost luată la solicitarea reprezentanţilor primăriilor de sector.

"A existat o şedinţă în care reprezentanţii celor şase primării de sector care au participat au solicitat mărirea acestor taxe, motivând că banii vor fi folosiţi pentru administrarea şi întreţinerea parcărilor", a spus Iovici.

Iovici a precizat că în ultima zi a lunii septembrie 2009, cu ocazia şedinţei cu tema "Stabilirea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale în Municipiul Bucureşti pe anul 2010", au fost discutate mai multe subiecte, printre care şi stabilirea taxei pentru locurile de parcare de reşedinţă în funcţie patru zone în care a fost împărţită Capitala.

Şi directorul Direcţiei Venituri din Primăria Capitalei, Lenuţa Boncotă, declara că majorarea taxelor pentru locurile de parcare din cele şase sectoare ale Capitalei a fost decisă în urma propunerilor venite de la edilii sectoarelor şi a fost justificată atât de cheltuielile cu amenajarea şi întreţinerea locurilor de parcare, cât şi de cheltuielile necesare chestiunilor administrative.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici