Oprescu roagă pensionarii să circule mai puţin cu RATB între 7.00 şi 9.00

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, luni, că reducerea subvenţiilor RATB nu va creşte nici preţul unei călătorii şi nici nu va afecta abonamentele gratuite ale pensionarilor.

88 afișări
Imaginea articolului Oprescu roagă pensionarii să circule mai puţin cu RATB între 7.00 şi 9.00

Oprescu roagă pensionarii să circule mai puţin cu RATB între 7.00 şi 9.00 (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu intervenim încă la preţul biletului, pentru că nu este momentul ca acesta să crească, ci vom încerca să reducem cele aproximativ 12.000 de abonamente gratuite ale aparatului executiv al celor şase primării de sector şi al municipalităţii", a spus Sorin Oprescu.

De asemenea, Oprescu a precizat că nu se va interveni asupra abonamentelor gratuite de care beneficiază pensionarii, cărora însă le-a adresat rugămintea de a circula mai puţin în intervalul orar 7.00 - 9.00 al fiecărei zile lucrătoare, atunci când liniile de transport în comun sunt folosite de elevii şi angajaţii bucureşteni.

El a mai spus că nu s-a luat în calcul şi nu se va renunţa la anumite linii de transport în comun, pentru că cetăţenii trebuie stimulaţi să folosească mijloacele de transport în comun.

Referindu-se la reducerea subvenţiilor acordate de municipalitate Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) şi Regiei Autonome de Distribuţia Eenergiei Termice (RADET), primarul Oprescu a caracterizat cele două instituţii ca fiind "două găuri negre ale bugetului municipalităţii".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici