Oprescu: Sancţionarea lui Ancuţa, o măsură de atenţionare

Sancţionarea directorului Direcţiei Integrare Europeană din Primăria Capitalei, Radu Ancuţa, retrogradat pentru o perioadă de trei luni, a fost o măsură necesară, pentru a evita problemele întâmpinate anul trecut în organizarea Campionatului de Formula 3, a declarat Primarul Capitalei Sorin Oprescu.

17 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Sancţionarea lui Ancuţa, o măsură de atenţionare

Oprescu: Sancţionarea lui Ancuţa, o măsură de atenţionare (Imagine: Mediafax Foto)

Radu Ancuţa a fost sancţionat în urma unui raport întocmit de comisia de disciplină a municipalităţii, care l-a audiat, vineri, şi care a constatat unele "deficienţe de comunicare a unor informaţii de interes major aflate în sarcina directorului".

Ancuţa este cel care s-a ocupat de organizarea primei curse a Campionatului de Formula 3 în 2007, după ce, inţial, acest eveniment ar fi trebuit să se desfăşoare în 2006, fiind amânat din cauza unor probleme organizatorice.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a explicat, sâmbătă, în timpul vizitei la tabăra şcolară de la Comorova, din Neptun, că măsura a fost necesară pentru ca pe viitor să nu mai existe problemele întâmpinate anul trecut şi a precizat că „ pentru aceeaşi faptă nu pot exista două sancţiuni”.

„A fost o măsură de atenţionare ca pe viitor să nu se mai întâmple ce s-a întâmplat anul trecut”, a precizat Sorin Oprescu.

Potrivit lui Oprescu, anul acesta, campionatele FIA GT şi Formula 3 de pe circuitul stradal din jurul Palatului Parlamentului se vor desfăşura în condiţii organizatorice bune, iar „bucureştenii vor marca încă o dată imaginea Bucureştiului ca fiind imaginea României”.

Primarul general declara, la sfârşitul săptămânii trecute, că municipalitatea caută o "soluţie legală" pentru organizarea etapei de Campionat Mondial FIA GT şi preciza că în 2007 această cursă a fost organizată fără o bază legală.

În perioada 22-24 august, circuitul stradal din jurul Palatului Parlamentului va găzdui campionatele FIA GT şi Formula 3 Marea Britanie, precum şi Cupa Dacia Logan, reunite în cadrul evenimentului Bucharest City Challenge.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici