Oprescu: Sechestrul pe bunurile Maternităţii Giuleşti ar bloca activitatea, sper o soluţie chibzuită

Primarul general, Sorin Oprescu, a declarat, sâmbătă, că dacă bunurile Maternităţii Giuleşti ar fi puse sub sechestru, s-ar bloca activitatea spitalului şi şi-a exprimat speranţa ca justiţia să opteze pentru o soluţie "chibzuită".

16 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Sechestrul pe bunurile Maternităţii Giuleşti ar bloca activitatea, sper o soluţie chibzuită

Oprescu: Sechestrul pe bunurile Maternităţii Giuleşti ar bloca activitatea, sper o soluţie chibzuită (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Edilul a apreciat că sechestrul ar fi un exces, dar că, "în final, decid judecătorii". Potrivit lui Oprescu, nu există bunuri ale spitalului fără care activitatea să nu fie afectată.

"Să ia paturile? Ce să ia?", a întrebat retoric Oprescu.

Întrebat dacă spitalul are bunuri de care se poate lipsi, primarul a răspus ironic "nimic din ce avem nu ne lipseşte".

"Cred că va exista o soluţie mai chibzuită, de echilibru", a mai spus edilul.

Procurorul şef Marius Iacob, coordonatorul anchetei în cazul Maternităţii Giuleşti a spus, în 25 august, că anchetatorii iau în calcul luarea unor măsuri asiguratorii pe bunurile spitalului, care însă să nu afecteze bunul mers al unităţii sanitare.

Procurorii Parchetului instanţei supreme au dispus începerea urmăririi penale faţă de Spitalul "Panait Sârbu" - Maternitatea Giuleşti, sancţiunile putând merge până la desfiinţarea unităţii sanitare.

La dosar s-a depus o asigurare medicală de malpraxis în valoare de 500.000 de euro încheiată anul trecut, însă prejudiciul estimat în această fază a cercetărilor este mai mare de un milion de euro.

Cinci bebeluşi au murit şi şase sunt răniţi grav în urma incendiului produs în 16 august, în Secţia de Terapie Intensivă prematuri. Cei şase bebeluşi răniţi, printre care două perechi de gemeni, sunt internaţi din 16 august la Spitalul "Grigore Alexandrescu".

Întreaga conducere a Maternităţii Giuleşti a fost suspendată până la finalizarea anchetei, în urma dispoziţiei primarului general Sorin Oprescu, la scurt timp după ce ministrul Sănătăţii ceruse demiterea echipei manageriale a unităţii sanitare. Unitatea sanitară a fost închisă până la finalizarea anchetei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici