Oprescu: Vom avea piste pentru biciclişti atât pe carosabil, cât şi pe trotuare

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat vineri că toate obiectivele rutiere reabilitate şi cele noi au prevăzute piste pentru biciclişti pe carosabil, iar, acolo unde locul nu permite, acestea vor fi trasate pe trotuare.

1555 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Vom avea piste pentru biciclişti atât pe carosabil, cât şi pe trotuare

Oprescu: Vom avea piste pentru biciclişti atât pe carosabil, cât şi pe trotuare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Astea noi (bulevardele, n.r.) pe care le termin acum, cum ar fi Liviu Rebreanu sau Berzei, le facem cu piste de biciclete. La fel şi cele pe care le începem, le-am conceput cu piste de biciclete pe carosabil. Pe cele vechi care au trotuare late vom face pistele de biciclete aşa cum sunt în Copenhaga, vom îngusta trotuarul şi vom face piste de biciclete", a spus Sorin Oprescu, la Forumul Grupului de lucru pentru realizarea Planului Integrat de Mobilitate în Municipiul Bucureşti şi zona sa regională de influenţă în transport.

Potrivit lui Sorin Oprescu, decizia amplasării pistelor şi pe carosabil a fost luată în urma discuţiilor avute cu reprezentanţii organizaţiilor nonguvernamentale, în cadrul grupurilor de lucru dedicate "chestiunii pistelor de biciclişti".

"Nu oricum şi în orice condiţii poţi să construieşti, până când nu există studiile de specialitate, şi mă refer aici la pistele de biciclete aşezate pe carosabil, pe calea rutieră, pentru care trebuie să ai şi cadru legislativ", a precizat Oprescu, care a menţionat că studiile în intersecţii în special pe cele două axe principale de transport din Capitală, N-S şi E-V, au fost demarate împreună cu reprezentanţii ONG-urilor.

Potrivit primarului general, în prezent, după ce poliţia a "suspendat" aproximativ 40 de piste de biciclete, în Capitală, au rămas doar 18 "viabile", iar acestea se întind doar pe câţiva kilometri.

Grupul pentru realizarea Planului Integrat de Mobilitate în Municipiul Bucureşti şi zona regională de influenţă în transport a fost înfiinţat în 24 ianuarie şi are în componenţă un departament special pentru analizarea problematicii transportului alternativ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici