Oprescu vrea înfiinţarea Poliţiei animalelor şi a parcurilor

Primarul general Sorin Oprescu a cerut, miercuri, Poliţiei Comunitare să înfiinţeze Poliţia Animalelor şi Poliţia Parcurilor, apreciind că aceasta va duce la creşterea autorităţii structurii.

24 afișări
Imaginea articolului Oprescu vrea înfiinţarea Poliţiei animalelor şi a parcurilor

Oprescu vrea înfiinţarea Poliţiei animalelor şi a parcurilor

Sorin Oprescu a vorbit despre necesitatea existenţei unei Poliţii a animalelor, precum şi a unei formaţiuni care să asigure ordinea şi liniştea publică în interiorul parcurilor, subliniind că pentru acest lucru trebuie să se asigure dotarea materială a angajaţilor, precum şi o salarizare corespunzătoare.

"Nu concepem o Poliţie a parcurilor fără existenţa unor formaţiuni de agenţi călare, care să poată patrula în interiorul parcurilor", a explicat primarul Capitalei.

La rândul său, şeful Poliţiei Comunitare a Capitalei, Ion Bolboacă, a arătat că în prezent poliţiile comunitare din sectoarele lucrează cu un efectiv de 58 la sută din numărul posturilor aprobate prin organigrame. El a mai spus că şi la nivelul Poliţiei Comunitare a Municipiului Bucureşti există un defiticit de personal, pentru că se lucrează cu un efectiv de 48 la sută din numărul de posturi aprobate, adică cu 520 de oameni din totalul de 1.100 de posturi.

Ion Bolboacă a precizat că la sfârşitul anului trecut, pentru dotarea Poliţiei Comunitare s-au achiziţionat 15 mopede, urmâ nd ca după aprobarea bugetului pe 2009 să fie achiziţionate alte 15, care vor fi utilizate de agenţi pentru asigurarea pazei în parcuri.

În prezent, poliţiştii comunitari urmează cursuri de instruire pentru folosirea acestor mijloace de deplasare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici