Oprescu vrea să amenajeze locuri speciale pentru pasionaţii de graffiti

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că desenele cu graffiti de pe pereţii clădirilor din Bucureşti sau din pasaje vor fi curăţate, iar municipalitatea va amenaja câteva spaţii speciale pentru cei care sunt pasionaţi de acest gen de pictură.

417 afișări
Imaginea articolului Oprescu vrea să amenajeze locuri speciale pentru pasionaţii de graffiti

Oprescu vrea să amenajeze locuri speciale pentru pasionaţii de graffiti (Imagine: Marius Vasilică/Mediafax Foto)

Primarul Sorin Oprescu a precizat că în cadrul unei acţiuni denumite "Graffiti street art" va începe curăţarea zidurilor acoperite de astfel de desene graffiti, în cazul pasajelor rutiere acest lucru urmând să se facă zilnic.

Edilul Capitalei a afirmat că Primăria Sectorului 6 a achiziţionat un material special de curăţare a picturilor de pe ziduri şi, dacă va fi eficient, ar putea fi utilizat de către toţi operatorii de salubrizare din Bucureşti.

Oprescu a mai spus că, pentru a combate acest gen de artă, în pasajele rutiere vor fi montate, în cel mai scurt timp, camere de luat vederi. Întrebat care vor fi costurile pentru astfel de dotări în pasajele rutiere, Oprescu a spus că orice cifră ar da, aceasta ar fi interpretată de către presă în kilograme de alimente şi, în acest context, refuză să mai dea astfel de informaţii.

"Când vor fi gata o să constataţi că celor care au în grijă aceste pasaje le lipseşte o anumită sumă de bani", a spus primarul Capitalei.

Sorin Oprescu a precizat însă că pentru cei pasionaţi de desenele gradfiti vor fi identificate şi amenajate spaţii speciale.

"Pentru cei care au astfel de emulaţii interne, de a vopsi cu graffiti, vom găsi câteva locuri unde să-şi manifeste talentul, să nu mai avem mâzgăleală pe tot ce înseamnă perete", a declarat Oprescu.

Primarul general a mai spus că este hotărât să rezolve şi problema afişelor din Capitală şi va introduce în Consiliul General proiectul de hotărâre elaborat în acest sens de câte ori va fi nevoie.

Municipalitatea a lansat, duminică, cea de-a doua parte a programului "Capitala creşte verde", ce va fi desfăşurat până în octombrie şi prin care se urmăreşte curăţarea Bucureştiului şi îmbunătăţirea calităţii mediului prin amenajarea de spaţii verzi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici