Video Oprescu vrea să stea 12 ani la Primărie

Primarul Sorin Oprescu are ca obiective modernizarea urbanistică, infrastructura, consolidarea clădirilor, reorganizarea transportului în comun, reînfiinţarea creşelor, iar întrebat de candidatura la Preşedinţie declară că bucureştenii l-au suit într-un tramvai din care va coborî peste vreo 12 ani.

26 afișări

Rep.: Când vom putea spune concret că spitalele din Bucureşti aparţin municipalităţii ? Care este stadiul efectiv al preluării lor?

S.O.: În momentul când cel care a fost bolnav şi s-a însănătoşit şi iese pe uşa spitalului îşi spune deschis părerea, alta decât şi-o spune despre spitalele nu numai bucureştene, ci şi despre spitalele din celelalte... Eu aştept reacţia pozitivă pentru că din acest moment am posibilitatea şi am nevoia s-o fac, de ce nevoia, este comandă socială, zău, uitaţi-vă şi dumneavoastră ce s-a întâmplat de-a lungul istoriei în spitale, mă refer la condiţiile hoteliere, mă refer la tratament, la modul de comportare, ş.a.m.d. Le tratăm global, nu le tratăm parţial.

Rep.: În ce stadiu se află preluarea lor şi dacă aveţi o persoană care să se ocupe pe viitor din partea municipalităţii de administrarea acestora?

S.O.: Am iniţiat această structură, am prezentat-o consiliului, consiliul a aprobat-o, sper ca în continuare organigrama şi ROF-ul (Regulamentul de Organizare şi Funcţionare-n.r.) să fie aprobat de Consiliu, în aşa fel încât din momentul când stăm de vorbă există o structură valabilă care se adresează spitalelor cu oameni dedicaţi activităţilor medicale chiar şi conexe, mă refer la cele de susţinere a activităţilor medicale, contabilitate, financiar, sunt oameni cu experienţă, este condusă de domnul doctor Marius Savu, în calitate de director general. Eu sper ca această administraţie să dea satisfacţie celor ce am vorbit mai devreme. M-am văzut cu directorii de spitale, am văzut care sunt cerinţele lor financiare, spitalele rămân finanţate în principal pentru medicamente şi servicii medicale de către Casa de Asigurări, dar un 15 la sută, un 12 la sută, în funcţie de întinderea spitalului, banii aceia îi scutesc eu, adică le rămân lor în visterie să poată să-şi cumpere mai multe medicamente, mai multe pansamente, mă rog, de ce au ei nevoie pentru a face un serviciu medical de calitate, ca să nu rămână doar vorbe pe hârtie cuvântul "calitate".

Rep.: În legătură cu stadiul actual al proceselor aflate pe rolul instanţelor de judecată, prin care foştii directori Adrian Bold, arhitect şef al Capitalei şi Virgil Cârstea, fostul director al ALPAB au acţionat în justiţie municipalitatea. Care este părerea dumneavoastră în legătură cu stadiul acestor procese?

S.O.: Justiţia se pronunţă în diversele ei faze, o să folosesc toate căile permise de lege de atac pentru a merge la recurs în cazul domnului Cârstea, cred că este prea devreme, justiţia nu s-a pronunţat în cazul domnului arhitect Bold, în aşa fel încât, după mine.....Eu înţeleg, în general, oamenii în toate dimensiunile lor, dar atunci când există dovezi certe şi nu vreau să influenţez absolut nimic, dar când există dovezi certe, dovezi accesibile ochiului liber, când mergi prin oraş sau când afli despre o serie întreagă de lucruri susţinute de documente, a te îndoi şi a-ţi schimba poziţia faţă de ce vrei tu pentru oraşul ăsta mie mi s-a părut câteodată.. nu ştiu, strigător la cer şi pentru cei care n-au făcut altceva decât să întreţină un ... N-am parti-pris-uri, n-am nimic personal, eu am discutat pe chestiunile profesionale şi pe ceea ce am găsit la investirea mea în primărie şi după analize. Nu-s făcute după ureche, nu-s făcute parti-pris-uri, nu au nicio culoare politică, din punctul meu de vedere, aceste hotărâri şi nici cele ce vor urma de acum înainte.

Citește mai departe:

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici