Video Oprescu vrea să stea 12 ani la Primărie

Primarul Sorin Oprescu are ca obiective modernizarea urbanistică, infrastructura, consolidarea clădirilor, reorganizarea transportului în comun, reînfiinţarea creşelor, iar întrebat de candidatura la Preşedinţie declară că bucureştenii l-au suit într-un tramvai din care va coborî peste vreo 12 ani.

28 afișări

Rep.: Tot fostul viceprimar al Capitalei Răzvan Murgeanu, a afirmat că, în calitate de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, va susţine trecerea CET-urilor şi a societăţii Metrorex în administrarea Capitalei.

S.O.: Dânsul are verbul la îndemnână în ceea ce priveşte CET-urile, aicea sunt mai multe discuţii, mă refer la profesionişti care au verbul la îndemână, eu nu prea aş avea curajul să mă pronunţ aşa categoric pentru simplul motiv că este vorba de o strategie energetică a Bucureştiului, este vorba de o strategie energetică naţională care nu intră în "tare", trebuie să te repliezi şi să ajungi la o înţelegere cu ceea ce înseamnă sistemul naţional de energie.

În privinţa metroului şi a centurii, eu tot o afirm de ani de zile, am făcut-o şi cu prilejul campaniilor Da! Şi eu o să-mi depun eforturile pe care trebuie să le depun, de a aduce centura la Bucureşti şi de a aduce metroul la municipalitate. Pentru că aşa e normal să fie, pentru că avem capacitate. Ştiu ce-o să mi se spună: autoritate metropolitană de nu ştiu ce. Uite, să mă lase cu chestiunile astea. Sigur că sunt foarte bune toate autorităţile posibile şi imposibile. Aicea discutăm de confortul şi de transportul unui oraş care de multe ori a fost blocat şi acum încă mai e câteodată blocat din cauza haosului din circulaţie. Aşa cum am încercat să termin străzile şi m-a ajutat Dumnezeu că le-au terminat cei care erau şi nu mai sunt semne de-astea decât incidental, acolo unde şi-a adus unul aminte că trebuie s-o spargă odată, că nu ştiu ce s-a întâmplat, uite că asta a mai adus un plus în îmbunătăţirea traficului.

Rep.: Primul administrator public din Capitală în persoana doamnei Cristina Pârvulescu, care a ocupat acest rol de manager public în cadrul autorităţii locale a sectorului 6, a declarat la numirea în funcţie că va rămâne şi consilier municipal. Dacă este adevărat şi în ce domeniu îşi va mai desfăşura din acest moment activitatea în Primăria Capitalei?

S.O.: Da, eu sper ca doamna Pârvulescu să facă tot ceea ce şi-a propus să facă la sectorul 6. Sigur că m-ar onora ideea de a continua cu discuţiile pe care le-am avut, dar nu numai cu discuţiile ci şi cu faptele, de a putea să identificăm fondurile europene împreună, pentru că dânsa are o experienţă deosebită în această zonă, iar nouă ne-ar prinde foarte bine.

Rep.: Candidaţi anul acesta la Preşedinţia României?

S.O.: Doamnă, problema mea de câteva luni încoace este că tot aud această întrebare şi tot încerc să lămuresc lumea că este greu să te hotărăşti. Atunci când ai promis ceva unei comunităţi, când e o provocare pentru mine de a face ceea ce le-am promis că fac... că mulţi nu văd decât partea de cârnat şi de tort. Da, doamnă, era nevoie şi de aşa ceva, era nevoie ca să afle şi America de Sud de noi, şi Peru, şi Columbia şi Venezuela şi America de Nord, ca să înnobilăm gestul. Da, doamnă, am făcut-o pentru ca să combat tristeţea acestor bucureşteni, care ani de zile au auzit doar despre ţara de aur şi oraşul de aur în care se doreşte a trăi. Da, aşa este doamnă. Între a dori şi a putea este o diferenţă foarte mare. Eu sper să o micşorez sau să o şi şterg din mintea cetăţeanului bucureştean. Oprescu a promis, Oprescu a făcut. Este greu să pleci în faţa acestor provocări şi să te cocoţi acolo unde ai vrea, n-ai vrea şi aşa mai departe. Nu întotdeauna, din toate, nimereşti pe cel mai bun tramvai, care te duce pe unde vrei. Important e că cetăţeanul bucureştean m-a suit într-un tramvai - fac biletele acuma - le dau biletele şi, la sfârşit, când m-oi da jos din tramvai, peste vreo 12 ani, dacă ei mă vor ca vatman, am să-i întreb înainte să mă dau jos: Biletul la control! Voi îl mai aveţi? Eu cred c-o să-l aibă. Şi dacă o să-l aibă, e satisfacţia vieţii mele !

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici