Opt berze îngrijite peste iarnă într-un centru din Vrancea au fost eliberate în habitate naturale

Opt berze care au fost îngrijite peste iarnă într-un centru din Vrancea au fost eliberate joi în habitate naturale.

255 afișări
Imaginea articolului Opt berze îngrijite peste iarnă într-un centru din Vrancea au fost eliberate în habitate naturale

FOTO Garda de Mediu/ Facebook

Garda de Mediu anunţă că cele opt berze au fost tratate şi îngrijite în timpul iernii la Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice din Vrancea. Ele au ajuns în centru în toamna anului trecut şi au fost ţinute aici pentru că erau prea mici ca să zboare în zonele de iernare.

„Peste iarnă au fost îngrijite în spaţii speciale, astfel încât să se poată întoarce în mediul natural, o dată cu vremea bună. Azi, au revenit în natură şi avem speranţa că se vor acomoda rapid în libertate”, a spus Marioara Artemis Gătej, comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu.

Berzele au fost eliberate joi de reprezentanţii Asociaţiei pentru Conservarea Diversităţii Biologice şi ai Gărzii Naţionale de Mediu.

„O dată eliberate în habitate naturale, berzele se vor îndrepta către zone de hrănire, cu ape de mică adâncime, apoi se vor readapta mediului natural, fără vreun alt ajutor”, a afirmat Adrian Cosmin Stîngă, preşedintele asociaţiei care deţine Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice aflat la trei kilometri de oraşul Focşani.

Eliberarea berzelor s-a făcut în situl Natura 2000, în Lunca Siretului Inferior, din zona localităţilor Bilieşti/ Suraia/ Vânători.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici