Opt cazuri de meningită confirmate, alte 154 sunt de suspiciuni

Insitutul Cantacuzino din Capitală a confirmat, marţi, alte patru cazuri de meningită în judeţul Dâmboviţa, patru probe din Prahova sunt în analiză, iar 154 sunt cazuri suspecte, înregistrate în perioada 24 iunie-18 iulie.

1 afișare
Imaginea articolului Opt cazuri de meningită confirmate, alte 154 sunt de suspiciuni

Opt cazuri de meningită confirmate, alte 154 sunt de suspiciuni

În cadrul supravegherii neuroinfecţiei cu virus West Nile, în perioada 24 iunie - 18 iulie au fost raportate 154 cazuri suspecte de meningită, patru fiind confirmate cu Enterovirus Echo. Marţi, Institutul Cantacuzino a mai confirmat încă patru cazuri în judeţul Dâmboviţa şi se aşteaptă identificarea serotipului pentru patru probe trimise în 11 iulie, din judeţul Prahova'', potrivit datelor transmise de Ministerul Sănătăţii.

În mod curent, aceste cazuri sunt investigate pentru etiologia virală West Nile. Deoarece toate cazurile suspecte au fost negative pentru virusul West Nile s-a emis ipoteza ca aceasta creştere ar putea fi datorata unor altor virusuri, a precizat aceeaşi sursă.

Pentru a preveni apariţia unei epidemii, Ministerul Sănătăţii Publice a recomandat intensificarea activităţilor de supraveghere în toată ţara inclusiv diagnosticul de laborator al cazurilor suspecte clinic, avertizarea intregii reţele medicale din judeţe cu privire la existenta riscului de apariţie a unor îmbolnăviri cauzate de enterovirusuri, cât şi raportarea imediata la ASPJ a tuturor cazurilor suspecte, avertizarea administraţiilor locale cu privire la necesitatea asigurării unor cantităţi de apă suficiente pentru populaţia din judeţele afecate de secetă, interzicerea scăldatului în locuri neamenajate prin aplicare de anunţuri în acest sens, precum şi supravegherea acestor zone, controlul şi dezinfecţia fântînilor publice şi particulare din punct de vedere al calităţii apei în teritoriile afectate de secetă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici