Opt copii răniţi după ce maşina cu care se întorceau de la şcoală s-a răsturnat

Opt elevi în clasa I, de la Căminul pentru Copii Odobeşti, au fost răniţi, joi, fiind transportaţi la Spitalul din Titu, după ce autoturismul Dacia în care se aflau a intrat într-un cap de pod, iar apoi s-a răsturnat.

22 afișări
Imaginea articolului Opt copii răniţi după ce maşina cu care se întorceau de la şcoală s-a răsturnat

Şapte copii răniţi după ce maşina cu care se întorceau de la şcoală s-a răsturnat (Imagine: Mediafax Foto)

Cei opt copii sunt elevi în clasa întâi şi locuiesc la Căminul de Copii Odobeşti, neavând părinţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Dâmboviţa, subinspector Ioana Preda, şoferul autoturismului Dacia break îi ducea pe elevi de la Şcoala Generală din Odobeşti către cămin, iar la un moment dat a pierdut controlul volanului, iar maşina a intrat într-un cap de pod, după care s-a răsturnat.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au precizat, joi seară, că în maşina implicată în accidentul din Odobeşti erau opt copii, şi nu şapte cum au stabilit iniţial, iar şoferul este cercetat pentru vătămare corporală şi va fi primi amendă pentru că a transportat mai mulţi pasageri decât era legal.

"Iniţial, poliţiştii au stabilit că este vorba de şapte copii care erau în maşină şi erau transportaţi de la şcoală generală la internatul căminului "Iubire de copil" din Odobeşti, dar la finalizarea cercetărilor, a reieşit că în maşină erau opt copii de clasa întâi. Cercetările continuă pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc accidentul, iar primele concluzii arată că este vorba de o neatenţie a şoferului, care, pentru o fracţiune de secundă, a întors capul la copiii care erau gălăgioşi, pentru a-i potoli, dar imediat, a pierdut controlul volanului maşinii intrând într-un cap de pod şi răsturnându-se.", a declarat comisar Laurenţiu Cucuteanu, şeful Poliţiei oraşului Titu.

Copiii au suferit răni uşoare, fiind transportaţi la Spitalul din Titu.

De asemenea, şoferul a fost dus la spital pentru recoltarea de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Unul dintre copii, transportat la Bucureşti

 

Unul dintre cei opt elevi de clasa I a fost transportat de la Spitalul din Titu la Spitalul Bagdasar din Bucureşti, pentru tomografie, iar ceilalţi copii nu rămân internaţi, ei având doar răni uşoare.

Radu Silvia, medic de gardă la Spitalul Titu, a declarat că unul dintre copii a fost trimis la Spitalul Bagdasar din Bucureşti, pentru investigaţii amănunţite, după ce i-a curs sânge din ureche, fiind nevoie de o tomografie pentru a se stabili cu exactitate cu ce efecte s-a soldat lovitura la cap pe care copilul a suferit-o în timpul accidentului de maşină.

Conform sursei citate, ceilalţi copii sunt în afara oricărui pericol, având doar zgârieturi şi vânătăi, şi nu vor rămâne internaţi la Spitalul din Titu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici