Opt fermieri s-au dus la Cotroceni pentru discuţii cu Băsescu, fiind rugaţi să revină la ora 18.00

Un grup de reprezentanţi ai asociaţiilor crescătorilor de ovine şi taurine s-au deplasat, miercuri dimineaţă, la Cotroceni, pentru a se întâlni cu şeful statului, potrivit înţelegerii de săptămâna trecută, dar au fost rugaţi să revină la ora 18.00 pentru că preşedintele nu se află în Bucureşti.

23 afișări
Imaginea articolului Opt fermieri s-au dus la Cotroceni pentru discuţii cu Băsescu, fiind rugaţi să revină la ora 18.00

Liderul Sindicatului crescătorilor de taurine, Costel Caraş (Imagine: Mediafax Foto)

Opt reprezentanţi ai fermierilor au ajuns la Cotroceni în jurul orei 09.00 pentru a discuta cu şeful statului despre situaţia fondurilor pe care trebuie să le primească şi pentru a afla soluţiile promise, săptămâna trecută, de Traian Băsescu. La intrarea în Palatul Cotroceni li s-a spus însă că preşedintele Traian Băsescu nu este în Bucureşti.

Ei s-au arătat nemulţumiţi de faptul că nu se pot întâlni cu şeful statului deşi fuseseră chemaţi la Cotroceni chiar de Traian Băsescu. Fermierii au fost rugaţi de reprezentanţii Preşedinţiei să aştepte, iar după câteva minute cei opt au fost invitaţi să revină la Cotroceni la ora 18.00 pentru a discuta cu şeful statului. Cei opt au fost asiguraţi că discuţia cu şeful statului va fi una constructivă, iar situaţia se va detensiona.

Preşedintele Sindicatului Crescătorilor de Taurine, Costel Caraş, prezent la Cotroceni, a declarat, pentru MEDIAFAX, că este nemulţumit de această amânare a discuţiilor şi că nu este foarte încrezător într-un rezultat pozitiv al întâlnirii cu preşedintele Băsescu. El a menţionat însă că reprezentanţii se vor duce la întâlnârea de la ora 18.00.

"Îşi bat joc de noi. Am sunat ieri (marţi, n.r.), de sute de ori la Cotroceni să întreb la ce oră putem vorbi cu preşedintele şi nu mi-a răspuns nimeni. Nu prea cred că se va rezolva ceva, din informaţiile mele, preşedintele are bani doar pentru 1% din crescătorii de ovine şi bovine, cel mai probabil vom continua proteste joi şi vineri", a spus Caraş.

Preşedintele Traian Băsescu are programate, miercuri, începând de la ora 10.00, deplasări în judeţul Argeş, la Renault, şi în Alexandria, la o dezbatere pe teme de agricultură şi la un miting electoral. Preşedintele împlineşte, miercuri, 58 de ani.

Costel Caraş declara, marţi seară, agenţiei MEDIAFX, că o delegaţie a fermierilor se va prezenta, miercuri, la ora 9.00, la Palatul Cotroceni, sperând să găsească rezolvare la problemele lor. "Din câte am auzit, vor să inventeze o schemă care să mai prelungească agonia, dar noi nu vom accepta acest lucru", spunea Caraş.

Preşedintele Traian Băsescu le-a promis fermierilor care au protestat, săptămână trecută, la Agricultură, Finanţel şi la Cotroceni, că va căuta o soluţie pentru ca o nouă tranşă din subvenţia pentru crescătorii de animale să le fie plătită acestora în decembrie, fără a preciza cuantumul sumei. El i-a chemat pe protestatari, miercuri, la Cotroceni.

Fermierii au decis atunci să renunţe la proteste, deşi aveau autorizaţie pentru miting până vineri. Costel Caraş spunea că dacă nu vor primi asigurări scrise că-şi vor lua banii, vor reveni în Capitală în număr "de cinci ori mai mare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici