Opt kilograme de canabis,găsite de poliţişti în timpul unor percheziţii făcute în Bucureşti şi Ilfov

Opt kilograme de canabis, dar şi cocaină, bani şi materiale pirotehnice au descoperit poliţiştii în timpul unor percheziţii făcute în Bucureşti şi în Ilfov.

161 afișări
Imaginea articolului Opt kilograme de canabis,găsite de poliţişti în timpul unor percheziţii făcute în Bucureşti şi Ilfov

Sursa foto: DIICOT

Poliţiştii Antidrog şi procurorii DIICOT au făcut marţi 7 percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov, într-un dosar penal de trafic de droguri.

Din cercetări a rezultat că, în luna iulie 2023, două persoane ar fi remis altor două persoane (trimise în judecată de DIICOT) cantităţi importante de droguri, respectiv peste 1,5 kilograme canabis şi pulbere vegetală cu conţinut de THC, 6.470 de comprimate de ecstasy, peste 320 de grame de substanţă cu conţinut de MDMA, peste 45 de grame de cocaină, precum şi comprimate conţinând diazepam şi alprazolam.

În cursul acţiunilor de prindere în flagrant delict şi a percheziţiilor făcute, în luna iulie 2023, la domiciliile celor două persoane trimise în judecată, a fost descoperită şi ridicată, de organele de urmărire penală, întreaga cantitate de droguri care a făcut obiectul tranzacţiei menţionate, precum şi importante sume de bani.

Investigaţiile au mai arătat că, în luna septembrie 2023, una dintre persoanele cercetate, faţă de care s-a dispus măsura preventivă a reţinerii, ar fi vândut celorlalte două persoane (aflate sub control judiciar) aproximativ 100 şi, respectiv, 50 de grame de canabis.

În urma celor 7 percheziţii de marţi au fost descoperite şi ridicate 8 kilograme de canabis, aproximativ 160 de grame de cocaină, 23.800 de lei, 2.650 de euro şi 200 de lire sterline, 13 cutii cu materiale pirotehnice, mai multe telefoane mobile, precum şi alte mijloace de probă.

Astfel, la aceeaşi dată, procurorii au dispus reţinerea a două persoane cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc şi măsura controlului judiciar, faţă de alte două, pentru trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu.

Miercuri, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici