Opt persoane arestate în cazul permiselor din Argeş ar putea fi puse în libertate

Curtea de Apel Târgu Mureş a decis, luni, înlocuirea măsurii de arestare preventivă cu interdicţia de a părăsi ţara, pentru opt dintre inculpaţii în dosarul permiselor eliberate fraudulos în judeţul Argeş, însă hotărârea nu este definitivă, DNA formulând recurs.

19 afișări
Imaginea articolului Opt persoane arestate în cazul permiselor din Argeş ar putea fi puse în libertate

Opt persoane arestate în cazul permiselor din Argeş ar putea fi puse în libertate (Imagine: Mediafax Foto)

Instanţa, reprezentată de judecătorul Mihaela Creţu, a admis cererile formulate de apărătorii inculpaţilor privind înlocuirea măsurii de arestare preventivă cu obligaţia de a nu părăsi ţara.

Curtea de Apel Târgu Mureş a decis punerea de îndată în libertate a inculpaţilor Virgil Ioniţă, Aurelian Rădoi, Mandu Daniel Paul, Eduard Constantin Dumitrescu, Florian Mircea Silveanu, Florin Aurelian Ene, Marius Epure şi Marin Dinculescu.

Instanţa le-a pus în vedere acestora să se prezinte la fiecare termen de judecată, să se prezinte săptămânal la Poliţia din zona de domiciliu, să nu-şi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei, să nu frecventeze localuri publice, să nu se apropie şi să nu comunice cu ceilalţi coinculpaţi sau cu martorii, să nu conducă nicio categorie de autovehicule şi să nu aibă nicio activitate de natura celor desfăşurate în săvârşirea infracţiunilor ce le sunt imputate.

Reprezentantul DNA a declarat recurs pe loc împotriva acestei sentinţe.

Potrivit reprezentanţilor Curţii de Apel, inculpaţii rămân în arest până când încheierea de şedinţă devine definitivă.

În cazul celorlalţi inculpaţi, în numele cărora apărătorii aleşi au cerut instanţei să constate încetarea de drept a mandatelor de arestare preventivă, instanţa le-a respins cererile ca nefondate, arătând că mandatele de arestare preventivă ale acestora expiră la 8 iunie.

Şi aceşti inculpaţi au declarat recurs.

Toate recursurile urmează să fie judecate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a precizat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Târgu Mureş, Anuţa Duşa.

Apărătorii din dosarul permiselor eliberate fraudulos în Argeş au cerut instanţei, la termenul de vineri de la Curtea de Apel Târgu Mureş, să constate încetarea de drept a mandatelor de arestare preventivă.

Ei au cerut instanţei să constate încetarea măsurii arestului preventiv pentru toţi inculpaţii.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus, anul trecut, trimiterea în judecată a 28 de persoane, din care 22 în stare de arest preventiv, în legătură cu fraudarea examenelor pentru obţinerea permisului de conducere la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule (SPCRPCIV) Argeş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici