Opt persoane rănite în trei accidente produse pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa

Opt persoane au fost rănite în trei accidente produse, sâmbătă seară, pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa, şase dintre victime fiind preluate de ambulanţe şi duse la spital, iar în cazul altor doi răniţi intervenind două autospeciale SMURD.

538 afișări
Imaginea articolului Opt persoane rănite în trei accidente produse pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa

Opt persoane rănite în trei accidente produse pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi, plutonier adjutant Ovidiu Tătăranu, trei accidente s-au produs, sâmbătă seară, în decurs de o jumătate de oră, pe autostrada A2, în judeţul Călăraşi, opt persoane fiind rănite.

Primul accident a avut loc la kilometrul 63 al autostrăzii, pe sensul de mers Constanţa - Bucureşti, unde o maşină s-a răsturnat, cel mai probabil după ce a derapat pe carosabilul umed. O femeie şi un bărbat au fost răniţi, fiind preluaţi de o ambulanţă şi duşi la spital.

Câteva minute mai târziu, un alt accident, în care au fost implicate două maşini, s-a produs pe sensul de mers Bucureşti - Constanţa, la kilometrul 82 al autostrăzii. Patru persoane au fost preluate de o autospecială a Serviciului de Ambulanţă Călăraşi şi duse la spital, acestea având contuzii şi zgârieturi.

Al treilea accident rutier s-a produs între kilometrii 95 şi 96, unde două autovehicule s-au ciocnit, pe sensul de mers spre Constanţa, două persoane fiind rănite. La ora transmiterii acestei ştiri, două autospeciale SMURD, una de la Lehliu şi cealaltă de la Dragalina, intervin pentru a acorda primul ajutor răniţilor.

Conform martorilor, cele trei accidente s-au produs în condiţiile în care carosabilul este umed.

Reprezentanţii Centrului Infotrafic au declarat, pentru MEDIAFAX, că în ultimele ore au avut loc mai multe accidente pe autostrada A2, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum.

Potrivit sursei citate, pe autostrada A2, carosabilul este umed şi, pe unele porţiuni de drum s-a format polei. De asemenea, începând de la ora 17.30, pe autostrada A2 ninge viscolit între kilometrii 12 şi 105.

Şi pe autostrada A1 Bucureşti - Piteşti ninge viscolit, iar între kilometrii 11 şi 36, stratul de zăpadă măsoară unu-doi centimetri.

Maşinile care nu sunt echipate cu anvelope de iarnă nu pot circula pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, potrivit prevederilor legale. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate şi cu dispozitive antiderapante.

Pentru neechiparea corespunzătoare a maşinii se retrage certificatul de înmatriculare, iar valoarea amenzii este între nouă şi 20 de puncte, respectiv între 810 de lei şi 1.800 de lei.

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că, de sâmbătă, ora 16.00, până duminică, la ora 12.00, în toată ţara vor fi precipitaţii mixte şi intensificări ale vântului.

În sudul ţării şi în special în judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va continua să prezinte intensificări în sud-estul ţării şi pe crestele montane, cu viteze de 50-60 de kilometri pe oră, iar pe arii restrânse 60-70 de kilometri pe oră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici