Opt persoane, urmărite penal în cazul permiselor din Cluj

Opt persoane, între care patru poliţişti, sunt urmărite penal în cazul permiselor de conducere obţinute în mod fraudulos la Cluj, au declarat, miercuri, surse din cadrul DNA.

70 afișări
Imaginea articolului Opt persoane, urmărite penal în cazul permiselor din Cluj

Opt persoane, urmărite penal în cazul permiselor din Cluj

Conform surselor citate, împotriva acestora există douăsprezece declaraţii ale unor persoane care au dat bani pentru obţinerea permisului de conducere, metoda folosită pentru obţinerea frauduloasă a permiselor fiind copierea la examen, prin dispozitive electronice gen Bluetooth.

Surse din cadrul anchetatorilor au declarat că agentul de Poliţie Daniela Popuţa supraveghea examenul teoretic pentru obţinerea permisului de conducere.

"Candidaţii care plăteau pentru un permis de conducere între 2.000 şi 3.200 euro erau programaţi astfel că încât să fie singuri în sala de examen. După aceea, în faţa calculatorului, candidatul citea de pe monitor întrebarea cu voce tare, citea prin telefon unui angajat al şcolii de şoferi, acesta îi dădea răspunsul corect, iar candidatul bifa respectivul răspuns, reuşind astfel să obţină permisul de conducere", au explicat sursele citate.

Potrivit acestora, candidaţii dădeau banii instructorilor auto, iar aceştia, mai departe, angajaţilor de la Serviciul Permise.

Miercuri, la DNA Cluj au fost audiate trei persoane, iar ancheta continuă.

Trei persoane au fost reţinute în cazul eliberării frauduloase de permise auto la Cluj, în urma audierilor din noaptea de marţi spre miercuri, fiind vorba despre un agent de Poliţie şi doi reprezentanţi ai unei şcoli de şoferi.

Un număr de 16 persoane, între care şeful Biroului de Examinări Auto din cadrul Serviciului Permise Auto Cluj, comisarul şef Ovidiu Vaij, trei agenţi, instructori auto şi intermediari suspectaţi că ar fi luat banii pentru poliţişti din partea candidaţilor la examenul pentru obţinerea permisului auto, au fost audiaţi pe parcursul nopţii de marţi spre miercuri de către anchetatori.

Ofiţeri anticorupţie şi procurori DNA au descins, marţi dimineaţă, la 13 adrese din Cluj-Napoca, între care sediul Serviciului de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din Cluj-Napoca, existând suspiciuni legate de eliberarea frauduloasă a unor permise auto, sumele vehiculate în acest dosar variind între o mie şi cinci mii de euro pentru eliberarea ilegală a unui permis auto.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici