Opt personalităţi ale României au primit paşaport de ambasador al turismului

Opt personalităţi ale României, majoritatea din lumea sportului, au primit, luni, paşaport de ambasador al turismului din partea Ministerului Turismului şi vor promova ţara în călătoriile lor în străinătate.

1509 afișări
Imaginea articolului Opt personalităţi ale României au primit paşaport de ambasador al turismului

Opt personalităţi ale României au primit paşaport de ambasador al turismului (IMagine: Shutterstock)

Gabriela Szabo, Ivan Patzaichin, Ilie Năstase, Elisabeta Lipă, Grigore Leşe, Ştefan Popa Popa's şi Gheorghe Zamfir au primit diplome şi paşapoarte din partea ministrului delegat pentru Turism, Maria Grapini. De asemenea, i s-a acordat un paşaport de ambasador al turismului şi Iolanda Balaş, însă aceasta a lipsit la festivitatea de luni seară din motive de sănătate.

"Toţi aceşti ambasadori nu au trebuit să fie convinşi, au fost de acord imediat, le mulţumesc, îi voi aprecia toată viaţa mea. E o primă etapă a programului: «România promovată prin valori», unul nou, care va aduce un avantaj României. Le mulţumesc că fac voluntar ceea ce fac", a declarat Maria Grapini.

La ceremonie au fost prezenţi şi ministrul Economiei, Varujan Vosganian, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, dar şi ministrul delegat pentru Dialog Social, Doina Pană.

Fosta atletă Gabriela Szabo a declarat că există un interes foarte mare pentru România: "E o ţară încă nedescoperită, dar de mare inters pentru străini. Unii au venit cu teamă, dar când au plecat am rămas plăcut surprinsă când mi-au promis că se vor întoarce cu familiile lor".

Fostul tenisman Ilie Năstase a afirmat că deocamdată nu ştie ce înseamnă acest paşaport, dar a fost de acord imediat să facă parte din aest proiect: "Nu ştiu ce înseamnă deocamdată acest titlu, doamna ministru m-a sunat de mai multe ori şi m-a întrebat dacă vreau. Am văzut cine erau cei propuşi şi am zis imediat da. Cred că schimbarea cea mai importantă a trebui să fie la nivelul serviciilor şi evaluarea stelelor la hotelurile noastre. Deocamdată numai privaţii investesc. Cred că ar trebui să avem nişte hoteluri de lux, din păcate nu avem, cel mai luxos hotel se opreşte la Viena sau Budapesta şi oamenii foarte bogaţi nu vin în România tocmai din cauza asta".

Ivan Patzaichin a spus că a promovat mereu România, iar în ultimii patru ani s-a implicat în promovarea turismului ecologic. "Încerc să fac ca Delta să devină cel mai mare centru de acest gen din lume, vreau ca oricine să ajungă măcar o dată în acest centru de ecoturism. Cred că poate deveni un brand pentru România, noi avem valori, bogăţii, dar trebuie să ştim să le valorificăm pentru a deveni un brand. În Deltă, din păcate, vâslitul a cam dispărut în ultimii trei ani, am avut momente în care am premiat nişte copii şi le-a fost ruşine pentru că vâslesc. Încercăm să facem la Mila 23 primul centru de iniţiere în vâslit pentru copiii din Deltă. Poate astfel le va veni şi ideea de a deveni campioni. Nu mai sunt copii care să vâslească, la modă e să aibă un motor cât mai puternic, noi prin asociţia noastră încercăm să promovănm acest gen de mişcare", a declarat Patzaichin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici