Opt români vor fi aduşi vineri noaptea din Italia, cu o aeronavă a MApN

  • Opt români aflaţi în Italia ca turişti sau pentru tratamente medicale, vor fi aduşi în ţară, vineri noaptea.
  • Aceştia vor ajunge în România la bordul unei aeronave a Ministerului Apărării Naţionale, anunţă Ministerul de Externe într-un comunicat de presă.
  • În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.547 de noi cazuri de îmbolnăvire şi 250 de decese, în Italia.
8205 afișări
Imaginea articolului Opt români vor fi aduşi vineri noaptea din Italia, cu o aeronavă a MApN

Sursa foto: MApN

„Ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Apărării Naţionale, în cursul acestei seri vor fi readuşi în ţară 8 cetăţeni români din Republica Italiană”, se arată în comunicatul MAE.

MApN a transmis că aeronava de tip C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române este configurată pentru misiuni de evacuare medicală şi are instalate camere speciale de izolare.

Aeronava va fi operată de un echipaj format din căpitan-comandorul Ianculescu Florin - comandantul aeronavei, locotenent-comandorul Motoroiu Daniel - pilot secund, maistrul militar Băltescu George-tehnic de bord şi echipa medicală formată din locotenent-colonelul Tudose Dragoş - medic şi plutonierul Stoian Mihai-asistent medical.

Transportul este realizat cu respectarea măsurilor pentru protecţia personalului şi a tehnicii, obligatorii în astfel de situaţii.

Potrivit MAE, românii care vor fi aduşi în ţară sunt „non-rezidenţi în Italia, aflându-se acolo fie ca turişti, fie pentru urmarea unui tratament medical de urgenţă şi care au fost afectaţi atât de plasarea în carantină a întregului teritoriu al Italiei, cât şi de măsurile adoptate de către autorităţile române de suspendare a zborurilor şi a curselor de transport rutier de persoane înspre şi dinspre Italia. Aceştia nu au avut alternativă reală de a-şi continua şederea pe teritoriul Republicii Italiene”.

La sosirea în ţară, cei opt cetăţeni români vor fi preluaţi de către Direcţia de Sănătate Publică şi plasaţi în carantină într-o unitate din Bucureşti, în conformitate cu măsurile adoptate de către autorităţile române pentru cetăţenii care vin în România din Italia.

„Având în vedere circumstanţele fără precedent în care ne aflăm la nivel global, în contextul epidemiei de COVID-19, MAE asigură în mod constant şi sistematic informarea cetăţenilor români aflaţi în străinătate prin atenţionări de călătorie şi buletine informative publicate pe site-ul MAE în cadrul secţiunii dedicate COVID-19, precum şi prin site-urile şi canalele de social media ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale României în străinătate”, se mai arată în comunicatul MAE.

Italia a raportat, vineri seara, 250 de decese în 24 de ore, din cauza infecţiei cu noul coronavirus.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.547 de noi cazuri de îmbolnăvire şi 250 de decese.

Numărul total al deceselor înregistrate în Italia din cauza COVID-19 a ajuns, vineri, la 1.266, iar cel al îmbolnăvirilor la 17.660.

La nivel mondial, până la ora transmiterii acestei ştiri, erau raportate 142.766 de cazuri şi 5,373 de decese. Numărul persoanelor vindecate până acum este de 70.920.

Numărul românilor depistaţi pozitiv pentru COVID-19 a ajuns la 82. Dintre aceştia 23 au fost depistaţi în ultimele 24 de ore.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici