Oraşul Sebeş solicită aplicarea scenariului galben. Momentan, localitatea se află în scenariul roşu

  • Primarul oraşului Sebeş, Dorin Nistor, solicită revenirea la scenariul galben.
  • În prezent, oraşul se află în scenariul roşu, deşi în ultimele şase zile rata de infectare a fost sub 3 la mia de locuitori.
  • Este nedrept pentru elevi şi pentru activităţile economice, susţine edilul şef.
220 afișări
Imaginea articolului Oraşul Sebeş solicită aplicarea scenariului galben. Momentan, localitatea se află în scenariul roşu

Primarul solicită reevaluarea scenariului aplicat oraşului

Primarul municipiului Sebeş, Dorin Nistor, a adresat Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Instituţiei Prefectului Judeţului Alba şi Direcţiei de Sănătate Publică Alba, solicitarea de a reevalua scenariul aplicat oraşului, având în vedere că, în ultimele şase zile consecutive, incidenţa cazurilor de îmbolnăviri cu virusul Sars Cov-2 înregistrată în rândul locuitorilor este sub 3 la o mie de persoane.

„Concret: în data de 06.03.2021 – rata de incidenţă a fost 2,89; în data de 07.03.2021 – rata de incidenţă a fost 2,83; în data de 08.03.2021 – rata de incidenţă a fost 2,67; în data de 09.03.2021 – rata de incidenţă a fost 2,58; în data de 10.03.2021 – rata de incidenţă a fost 2,64; în data de 11.03.2021 – rata de incidenţă a fost 2,74. În intervalul 6-12 martie 2021, la Spitalul Municipal Sebeş au fost efectuate 103 teste rapide şi 187 teste RT-PCR, la acestea adăugându-se activitatea medicilor de familie şi alte testări. De asemenea, prin colaborarea cu DSP Alba, un număr de 3.165 teste rapide Covid-19 au fost distribuite tuturor unităţilor de învăţământ care îşi desfăşoară activitatea pe raza Municipiului Sebeş”, anunţă reprezentanţii Primăriei Sebeş.

Potrivit cifrelor oficiale, în perioada 18 ianuarie – 12 martie, 2.875 de persoane au fost vaccinate anti-Covid. Primarul susţine că restricţiile din scenariul roşu aduc prejudicii elevilor, firmelor şi bugetului local.

„Având în vedere toate măsurile de precauţie pe care Municipiul Sebeş şi le-a asumat şi le aplică cu rigurozitate, având în vedere sprijinul consecvent al populaţiei şi al agenţilor economici, considerăm nedrept prejudiciul care se aduce activităţilor economice, agenţilor economici, precum şi bugetului local al Municipiului Sebeş. De asemenea, măsurile impuse care nu sunt reevaluate săptămânal se vor dovedi a fi în defavoarea elevilor (mai ales din clasele terminale), care au dreptul la educaţie. Viaţa trebuie să meargă mai departe în beneficiul comunităţii locale!”, a declarat primarul Dorin Nistor.

Solicitarea va fi discutată în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici