Orban ameninţă că dă în judecată sindicatele CFR

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că întreruperea programului de lucru de către angajaţii CFR este ilegală şi că va trimite către Poliţie şi Parchet dosarele tuturor participanţilor la grevă, urmând să dea în judecată sindicatele pentru recuperarea pierderilor.

15 afișări
Imaginea articolului Orban ameninţă că dă în judecată sindicatele CFR

Orban ameninţă că dă în judecată sindicatele CFR (Imagine: Mediafax Foto)

"Orice fel de angajat din zona de mişcare, care întrerupe ilegal lucrul, comite o infracţiune. Avem o lege care trebuie respectată. Nu poate oricine să îşi bată joc de pasageri şi să creeze pierderi economice. Voi trimite către Poliţie şi Parchet toate dosarele angajaţilor care vor întrerupe lucrul", a spus Orban.

El a precizat că va verifica cine va întrerupe lucrul şi că va solicita să se facă o evaluare a eventualelor pierderi pe care greva le-ar putea provoca.

"Am solicitat să se facă o evaluare a pierderilor pe care le vom avea în cazul încetării activităţii şi voi da în judecată sindicatele şi le voi imputa toate prejudiciile", a mai spus Orban.

Circulaţia feroviară va fi oprită vineri, între orele 7:00 şi 13:00, întrucât administraţiile CFR Călători şi CFR Infrastructură nu s-au înţeles cu sindicaliştii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici