Orban: Fără starea de alertă, vieţile oamenilor n-ar fi protejate. Ce a spus premierul despre eliminarea obligaţiei de a purta mască

  • Prelungirea stării de alertă nu trebuie tratată politic, ci este o propunere care are la bază o analiză a specialiştilor, a spus, miercuri, premierul Ludovic Orban.
  • E nevoie de starea de alertă pentru a putea menţine măsurile de protejare a sănătăţii şi vieţii cetăţenilor, a mai spus acesta.
3217 afișări
Imaginea articolului Orban: Fără starea de alertă, vieţile oamenilor n-ar fi protejate. Ce a spus premierul despre eliminarea obligaţiei de a purta mască

Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că prelungirea stării de alertă nu trebuie tratată politic şi că este o propunere care are la bază o analiză a specialiştilor. „Încă există răspândire în comunitate a virusului. Nu este moftul nostru politic prelungirea stării de alertă”, a mai spus el.
 
„Eu nu cred că această problemă trebuie tratată politic. Propunerea formulată de preşedintele României, susţinută de Guvernul pe care îl conduc, este o propunere care are la bază o analiză care este făcută de specialişti. E nevoie de starea de alertă pentru a putea menţine măsurile de protejare a sănătăţii şi vieţii cetăţenilor. Fără stare de alertă nu avem dreptul de a impune niciuna dintre regulile impuse pe perioada stării de urgenţă şi de alertă. Încă există răspândire în comunitate a virusului. Interacţiunile între oameni au crescut exponenţial, ca urmare a măsurilor de relaxare. Din acest motiv avem nevoie de baza legală, pentru a putea impune respectarea tuturor regulilor instituite”, a declarat Ludovic Orban.
 
El a apreciat că a pune punct stării de alertă înseamnă de fapt punerea în percicol a sănătăţii cetăţenilor României, pentru că nu s-ar mai putea frâna răspândirea virusului în comunitate.
 
„Nu este moftul nostru politic prelungirea stării de alertă. Este fundamentală menţinerea stării de alertă”, a mai spus premierul.
 
Premierul a evitat, miercuri, să spună dacă va fi eliminată de la 1 iulie obligativitatea purtării măştilor de protecţie în spaţii publice închise, afirmând că acesta e cel mai eficient mod de protecţie împotriva răspândirii virusului.
 
„Cel mai eficient mijloc de protecţie aeste masca, pentru că principalul mod de răspândire a virusului este prin particulele care circulă şi care pot fi inspirate sau să atingă faţa. Noi vom menţine cât timp este necesar această măsură de purtare a măştii în spaţii închise sau când suntem în grupuri mari”, a mai afirmat Orban.
 
PSD, ALDE şi Pro România au declarat că vor vota în Parlament împotriva prelungirii stării de urgenţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici