Orban îl contrazice pe David în privinţa închiderii şantierelor din Bucureşti

Ministrul Transporturilor, liberalul Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, la Bistriţa, că nu e de acord cu opinia colegului său de partid, ministrul de Interne Cristian David, care a cerut închiderea şantierelor de pe străzile Capitalei pentru fluidizarea traficului în perioada sărbătorilor de iarnă.

2 afișări
Imaginea articolului Orban îl contrazice pe David în privinţa închiderii şantierelor din Bucureşti

Orban îl contrazice pe David în privinţa închiderii şantierelor din Bucureşti

„Părerea mea este diferită de cea a ministrului de Interne, deşi e colegul meu şi-l respect foarte mult, acele şantiere nu trebuiau să fie deschise. Întotdeauna, într-un oraş trebuie să fii cont de nişte cerinţe minime ca să asiguri funcţionalitatea oraşului. Ca să ajungi între două puncte, ai trei-patru variante. În momentul în care lucrezi una din variante, nu ai voie să te atingi de celelalte În Bucureşti s-a ajuns anul acesta ca din trei sau patru variante toate să intre în lucru simultan, aproape că nu a existat posibilitatea de deplasare între două puncte. Întotdeuna când faci previziunea lucrărilor, trebuie să o faci după aceste criterii de asigurare a funcţionalităţii în oraş”, a spus Ludovic Orban, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Ministrul a afirmat că furnizorii de utilităţi sunt cei care încetinesc ritmul lucrărilor şi a dat vina pe Consiliul General al Municipiului Bucureşti că a refuzat să aprobe un proiect al său prin care se interziceau forajele verticale.

"De când am fost viceprimar am înaintat un proiect de hotărâre, care nici astăzi nu e adoptat, prin care să se interzică forajele verticale. La ora actuală este tehnologie modernă, un pic mai scumpă e adevărat, dar dacă stai şi calculezi cât pierzi cu refacerea fiecărei săpături, tot acolo eşti. Se poate săpa orizontal, se sapă pe sub pământ şi nu trebuie să distrugi covorul asfaltic şi toate celelalte. Dar m-am prins de ce nu s-a adoptat, fiindcă toate lucrările de refacere a covorului asfaltic se plătesc. Plus că niciodată nu poţi să repari covorul asfaltic la calitatea la care a fost”, a spus Orban.

Ministrul Internelor şi Reformei Administrative Cristian David a dispus, vineri, dublarea numărului de poliţişti rutieri şi a cerut autorităţilor locale să oprească lucrările la carosabil, începând cu 15 decembrie, ca măsură de fluidizare a traficului în Capitală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici