Orban intervine în scandalul privind autonomia Ţinutului Secuiesc. Mesajul pentru Parlament

  • Legea privind autonomia Ţinutului Secuiesc a provocat scandal în rândul politicienilor
  • Proiectul legislativ a trecut de Camera Deputaţilor fără dezbatere, iar senatorii se întâlnesc azi, la ora 14.00, pentru a lua decizia finală
  • Orban îi avertizează pe parlamentari să respecte procedurile şi să ţină cont că proiectul legislativ are raport negativ
2852 afișări
Imaginea articolului Orban intervine în scandalul privind autonomia Ţinutului Secuiesc. Mesajul pentru Parlament

Orban intervine în scandalul privind autonomia Ţinutului Secuiesc

Ţinutul Secuiesc ar putea deveni  o regiune autonomă. Proiectul de lege a trecut de Camera Deputaţilor fără dezbatere, ceea ce a provocat scandal în rândul politicienilor.

Senatorii se întâlnesc azi, la ora 14:00, pentru a discuta şi vota decizional proiectul de lege. Premierul le atrage atenţia parlamentarilor că trebuie să respecte procedurile şi să respingă iniţiativa legislativă. Orban are un mesaj şi pentru Marcel Ciolacu.

„Preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele PSD, în loc să facă conferinţă de presă în care să lanseze ameninţări la adresa mea, ar fi trebuit în conformitate cu regulamentul Camerei Deputaţilor să pună pe ordinea de zi a plenului acest proiect pentru a fi respins, cu atât mai mult cu cât procedura era îndeplinită. Exista un raport negativ privitor la acest proiect de lege”, a declarat Orban. 

Liberalii nu vor autonomia Ţinutului Secuiesc.

„Cu siguranţă, în camera decizională PNL va vota împotriva acestui proiect de lege, care excede cadrul constituţional”, a mai adăugat acesta. 

Iniţiatorii proiectului de lege susţin că înfiinţarea regiunii autonome este o expresie a identităţii istorice a zonei şi va asigura egalitatea de şanse a cetăţenilor şi protecţia identităţii naţionale maghiare.

Ţinutul Secuiesc, care ar urma să fie compus din judeţele Covasna, Harghita precum şi „scaunul istoric Mureş”, ar avea un preşedinte cu mandat de patru ani.

Liderul deputaţilor PNL susţine că autonomia Ţinutului Secuiesc reprezintă un troc politic al PSD-UDMR. Pe de altă parte, Marcel Ciolacu anunţă pe Facebook că PSD nu susţine acest proiect legislativ.
 


Abonează-te la Mediafax pe Youtube: Închiderea şcolilor, gaură de 2 miliarde de euro în bugetul României
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici