Orban s-a dus la Poliţie după ce a fost sunat de şeful Brigăzii Rutiere

Ministrul Ludovic Orban s-a dus să declare accidentul pe care l-a produs după ce, luni seară, şeful Brigăzii de Poliţie Rutieră, Marian Motoc, i-a dat telefon să-l întrebe dacă informaţiile vehiculate de jurnalişti, conform cărora ar fi fost implicat într-un eveniment rutier, sunt reale.

1 afișare
Imaginea articolului Orban s-a dus la Poliţie după ce a fost sunat de şeful Brigăzii Rutiere

Orban s-a dus la Poliţie după ce a fost sunat de şeful Brigăzii Rutiere

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA), Marius Tache, care a făcut, joi, această declaraţie pentru MEDIAFAX, a adăugat că ministrul i-a răspuns comisarului-şef Marian Motoc că va veni la sediul Poliţiei Rutiere pentru a clarifica această problemă.

Tache a precizat că o declaraţie scrisă, în acest sens, a fost dată de comisarul-şef Motoc şi anexată la raportul preliminar al Corpului de control al MIRA.

Şeful Poliţiei Capitalei, Marian Tutilescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că l-a sunat pe şeful Poliţiei Rutiere, Marian Motoc, pentru a-l contacta pe ministrul Ludovic Orban, după ce jurnaliştii "au început să facă presiuni" referitor la faptul că demnitarul ar fi provocat un accident.

Chestorul principal de poliţie Marian Tutilescu a explicat că, iniţial, i-a cerut lui Motoc să verifice în bazele de date, dacă există un accident provocat de ministrul Transporturilor, Ludovic Orban. Şeful Brigăzii de Poliţie Rutieră a raportat că nu a fost înregistrat un asemenea eveniment, motiv pentru care i-a cerut să-l contacteze pe Orban ca să lămurească situaţia.

"Din câte am înţeles, Motoc l-a sunat pe Orban, dar ministrul nu i-a putut răspunde. Într-un final, a răspuns un consilier al acestuia care a afirmat că ministrul Orban este la medic şi efectuează analize medicale. La scurt timp, a reuşit să vorbească şi cu Orban, care i-a spus că va veni la sediul Brigăzii Rutiere ca să clarifice situaţia. Mai departe, povestea o ştiţi", a explicat şeful Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Poliţia Capitalei informa că în 17 decembrie, în jurul orei 19:30, la sediul Brigăzii de Poliţie Rutieră s-a prezentat Ludovic Orban, care a declarat că în 16 decembrie, în timp ce conducea un autoturism marca Audi A6, pe Şoseaua Cotroceni, dinspre Bulevardul Iuliu Maniu către Splaiul Independenţei, în apropierea imobilului cu numărul 17, în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă, a pierdut controlul asupra direcţiei şi a tamponat un autoturism marca Daewoo Matiz care se afla parcat pe trotuar.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că aşteaptă rezultatele verificărilor Parchetului în cazul accidentului produs de ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, înainte de a se pronunţa pe această temă.

"În momentul de faţă, cercetările au fost preluate de Procuratură şi doresc să văd rezultatele acestora înainte de a mă pronunţa. Altfel, nu aş face decât să dau curs speculaţiilor, zvonurilor şi bârfelor", a spus Tăriceanu.

Întrebat dacă i-a solicitat sau nu ministrului Orban să demisioneze, Tăriceanu a evitat un răspuns clar, precizând doar că nu are altceva de declarat, restul fiind doar "bârfe şi speculaţii".

Premierul Călin Popescu Tăriceanu nu comentează incidentul în care a fost implicat ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, considerând că instituţiile abilitate ale statului sunt cele care trebuie să clarifice situaţia, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Camelia Spătaru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici