Ordinul privind măştile de protecţie: triajul epidemiologic nu colectează date personale, dar sunt instituţii care îţi cer să completezi formulare

  • Triajul epidemiologic nu implică şi colectarea datelor personale, spune ordinul privind obligativitatea măştilor
  • Sunt, însă, instituţii care cer vizitatorilor să completeze un chestionar cu nume, prenume şi date despre simptome sau istoricul călătoriilor
  • Instanţele se află printre instituţiile care cer astfel de formulare celor care intră în clădire
2916 afișări
Imaginea articolului Ordinul privind măştile de protecţie: triajul epidemiologic nu colectează date personale, dar sunt instituţii care îţi cer să completezi formulare

Ordinul privind măştile de protecţie: triajul epidemiologic nu colectează date personale, dar sunt instituţii care îţi cer să completezi formulare

În ordinul care prevede că eşti obligat să porţi mască se arată faptul că se impune, la intrarea în instituţii publice, şi treci şi printr-un triaj epidemiologic.

Potrivit unei anexe din acest Ordin, triajul epidemiologic nu implică înregistrarea datelor cu caracter personal şi constă în:

a) măsurarea temperaturii prin termometru noncontact (temperatura înregistrată nu trebuie să depăşească 37,3 grade)

b) observarea semnelor şi simptomelor respiratorii (de tipul: tuse frecventă, strănut frecvent, stare generală modificată)

c) în cazul în care se constată menţierea unei temperaturi peste 37,3 grade sau prezenţa altor simptome respiratorii, persoana este trimisă pentru consult la medicul de familie.

Însă, dacă ne uităm la regulile impuse de unele instituţii publice, observăm că sunt solicitate formulare. De exemplu, Înalta Curte de Casaţie a transmis publicului o listă cu regulile de acces unde se arată că pentru intrarea în instanţă trebuie să ai la tine actul de identitate, citaţia şi un chestionar- declaraţie.

În declaraţie ţi se cer informaţii precum nume, prenume, istoricul călătoriilor, informaţii privind contactul cu persoane infectate sau suspecte de Covid-19 sau dacă ai avut simptome specifice.

Se poate spune că în baza acestui chestionar se realizează un triaj epidemiologic. Regulile sunt incluse într-un ordin al ICCJ  (138 din 13 mai)

Vă rugăm să reţineţi că pe baza aspectelor care rezultă din declaraţie vi se poate solicita să părăsiţi sediile ÎCCJ, exclusiv din considerente de asigurare a sănătăţii şi securităţii celorlalte persoane. Într‐o astfel de situaţie, vă rugăm să colaboraţi cu organele de jandarmi şi să aveţi o atitudine calmă, completul de judecată va fi înştiinţat de îndată despre această situaţie şi  va avea în vedere respectarea drepturilor dumneavoastră procesuale”, explică ICCJ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici