Ordinul privind prohibiţia pescuitului în anul 2008 a fost publicat în Monitorul Oficial

Ordinul privind prohibiţia pescuitului în anul 2008, care interzice pescuitul între 15 aprilie şi 13 iunie în apele maritime interioare şi în apele continentale, respectiv între 15 aprilie – 29 mai, în apele de frontieră, a fost publicat în Monitorul Oficial.

85 afișări
Imaginea articolului Ordinul privind prohibiţia pescuitului în anul 2008 a fost publicat în Monitorul Oficial

Ordinul privind prohibiţia pescuitului în anul 2008 a fost publicat în Monitorul Oficial (Imagine: www.pescarmodern.ro)

Ordinul comun al ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi al ministrului Mediului şi Dezvoltării Durabile privind prohibiţia pescuitului în anul 2008 a fost publicat marţi în Monitorul Oficial numărul 294, informează, vineri, biroul de presă al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Durabile.

Potrivit actului normativ, durata prohibiţiei pentru pescuitul oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi alte vieţuitoare acvatice în apele maritime interioare şi în apele continentale este de 60 de zile, în perioada 15 aprilie – 13 iunie inclusiv, iar pentru apele de frontieră, de 45 de zile, în perioada 15 aprilie – 29 mai inclusiv.

De asemenea, în complexul lagunar Razelm Sinoe şi în lacurile litorale prohibiţia este de 77 zile, în intervalul 15 aprilie - 30 iunie inclusiv.

Documentul stabileşte şi zonele de protecţie: Dunărea Veche, între confluenţa canalului Olguţa cu Dunărea Veche şi confluenţa Dunărea Veche cu Canalul Sulina, pe o durată de 275 de zile, până la 30 noiembrie inclusiv, Dunărea Veche de la Mm 13 + 1.000 până la 8 + 600, în tot cursul anului, lacul Gâsca din Complexul Somova – Parcheş, în tot cursul anului, lacul Erenciuc, în tot cursul anului şi cursul vechi al braţului Sfântu Gheorghe, din zonele rectificate, în tot cursul anului.

"În aceste zone pescuitul este interzis cu excepţia pescuitului sportiv care se va desfăşura în afara perioadei de prohibiţie cu eliberarea în mediul acvatic a peştilor", se arată în comunicat.

Totodată, prin ordinul comun au fost declarate zone cu regim de protecţie integrală pentru resursele acvatice vii din Marea Neagră zona Sacalin Zătoane şi Rezervaţia Marină 2 Mai – Vama Veche.

De asemenea, a fost interzis pescuitul păstrăvului de mare şi al mihalţului, tot timpul anului, iar în perioada prohibiţiei, în bazinele piscicole naturale este permis pescuitul ştiucii cu echipament de pescuit sportiv şi momeli artificiale.

Pescuitul sportiv al păstrăvului indigen, fântânel şi al coregonului este oprit, în perioada 15 septembrie 2007 – 31 decembrie 2008, iar pescuitul lipanului este interzis până la 31 mai inclusiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici