Ordonanţă de reţinere pe numele presupusului asasin al lui Caiac

Procurorii doljeni au emis, vineri, o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, pe numele lui Cătălin Mavriche, presupusul asasin al unuia dintre capii lumii interlope din Craiova, Mihai Pârvu, zis Caiac, înmormântat joi, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

97 afișări
Imaginea articolului Ordonanţă de reţinere pe numele presupusului asasin al lui Caiac

Ordonanţă de reţinere pe numele presupusului asasin al lui Caiac (Imagine: Mediafax Foto)

Cătălin Mavrichie a fost reţinut, vineri, de procurori pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi nerespectarea armelor şi muniţiilor, în cazul lui Mihai Pârvu, zis Caiac, care a murit în urmă cu trei zile împuşcat după o partidă de poker.

Mavriche a fost adus pentru audieri, vineri seară, la Tribunalul Dolj, într-o dubă a Poliţiei în spatele căreia se afla o maşină a Detaşapentului pentru Intervenţie Rapidă. El era îmbrăcat în pijama de spital, iar în momentul în care a coborât pentru a intra în sediul Tribunalului Dolj şi-a tras cămaşa peste faţă şi a spus că refuză să stea de vorbă cu reprezentanţii presei.

Alecu Schitiu, apărătorul lui Cătălin Mavrichie în dosarul în care acesta este cercetat pentru omor calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, a recunoscut, vineri după-amiază, la Tribunalul Dolj, că clientul său a tras cu pistolul, solicitând o contraexpertiză pentru a stabili dacă amprentele clientului său se găsesc pe ambele pistoale găsite la locul faptei.

Schitiu susţine că clientul său s-a dus singur la Mihai Pârvu, zis Caiac.

"Cătălin Mavichie s-a dus singur la victimă pentru a-i cere socoteală pentru cărţile măsluite. El se aştepta ca victima să recunoască", a declarat Alecu Schitiu.

Avocatul lui Mavrichie susţine că, după ce a ajuns la locuinţa lui Caiac, acesta "l-a luat la înjurături" pe clientul său.

"Caiac l-a luat la înjurături pentru că era temut şi se aştepta ca toată lumea să îngenuncheze. Clientul meu a tras. Când a ajuns poliţia acolo, pistolul cu bile era în mâna lui Caiac", a mai spus Alecu Schitiu.

Apărătorul lui Cătălin Mavrichie a solicitat o contraexpertiză pentru a se stabili dacă amprentele clientului său se găsesc pe ambele pistoale, descoperite de poliţişti la faţa locului.

Cătălin Mavrichie este acuzat că, în dimineaţa de 26 august, la ora 4.30, a plecat la locuinţa lui Mihai Pârvu, zis Caiac, cu care, după "discuţii contradictorii", a tras mai multe focuri cu o "armă letală".

Potrivit anchetatorilor, arma cu care Mavrichie a tras avea muniţie cu proiectil metalic, unul din gloanţe provocându-i victimei o plagă împuşcată ce i-a produs o hemoragie cu ruptură de organe interne.

În urma necropsiei, Institutul de Medicină Legală Craiova a stabilit că moartea lui Mihai Pârvu, zis Caiac, a fost violentă şi s-a datorat hemoragiei interne, urmare a unei plăgi împuşcate cu ruptură de organe interne, respectiv ficat şi pancreas.

Mihai Pârvu, zis Caiac, cunoscut cap al lumii interlope din Craiova, a fost îngropat, joi, după ce a fost împuşcat mortal, în urmă cu trei zile, după o partidă de poker, partenerul de joc, Cătălin Mavrichie, un apropiat de-al său, acuzându-l că a măsluit cărţile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici