Ordonanţa privind concediul maternal, trimisă Camerei în forma Guvernului

Senatorii nu au reuşit, luni, să ia o decizie în legătură cu Ordonanţa privind concediul de creştere a copilului, actul normativ urmând să intre în dezbaterea Camerei în forma primită de la Guvern, pentru că la Senat nu a fost întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi admis sau respins.

58 afișări
Imaginea articolului Ordonanţa privind concediul maternal, trimisă Camerei în forma Guvernului

Ordonanţa privind concediul maternal, trimisă Camerei în forma Guvernului (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 111/2010 avea raport de respingere din partea Comisiei de muncă a Senatului.

La dezbaterile generale, partidele din arcul guvernamental au anunţat că susţin varianta Guvernului, în timp ce partidele din opoziţie au menţionat că resping propunerea.

Senatorul PSD Olguţa Vasilescu a declarat că actul Guvernului este "un proiect criminal", ea amintind de solicitările multiple de naştere prin cezariană înainte de termen, la sfârşitul anului trecut, anterior intrării în vigoare a Ordonanţei.

Având caracter organic, Ordonanţa trebuia să fie votată de 69 de senatori pentru a fi adoptată.

Raportul de respingere a Ordonanţei, formulat de Comisia de muncă, a întrunit doar 45 de voturi "pentru", astfel încât a fost supus la vot un proiect de aprobare al OUG. Acesta a întrunit 44 voturi "pentru" şi 47 voturi "împotrivă", neputând fi aprobat.

Conform procedurii regulamentare, a fost supus apoi la vot un proiect de respingere a OUG, dar nici acesta nu a obţinut 69 de voturi "împotrivă" sau "pentru".

Prin urmare, OUG privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor va trimisă spre dezbatere Camerei Deputaţilor în forma Guvernului.

Ordonanţa introduce două opţiuni pentru concediul de creştere a copilului, de doi ani cu indemnizaţia minimă, respectiv un an cu 85% din venitul mediu din ultimele 12 luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici