Ordonanţe de reţinere pentru liderul clanului Cordunenilor şi alte 20 de persoane

Procurorii ieşeni ai DIICOT au emis, în noaptea de duminică spre luni, ordonanţe de reţinere pentru 21 de persoane, între care şi Bogdan Constantin - considerat liderul clanului Cordunenilor -, iar judecătorii urmează să se pronunţe în privinţa emiterii mandatelor de arestare preventivă.

71 afișări
Imaginea articolului Ordonanţe de reţinere pentru liderul clanului Cordunenilor şi alte 20 de persoane

Ordonanţe de reţinere pentru liderul clanului Cordunenilor şi alte 20 de persoane (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

În cursul nopţii de duminică spre luni, peste o sută de persoane au fost audiate, la Poliţia Judeţeană Iaşi, în dosarul Cordunenilor, iar 21 dintre acestea au fost reţinute şi duse la Tribunalul Iaşi, care urmează să judece, luni dimineaţă, propunerea de arestare preventivă.

Conform unor surse judiciare, printre cele 21 de persoane se află şi Bogdan Constantin, fost Corduneanu, considerat lider al grupării infracţionale, dar şi alte cinci persoane care sunt rude ale acestuia, din familia Corduneanu.

Dosarul are 60 de volume a câte 400 de pagini, iar motivarea propunerii de arestare are peste 500 de pagini.

Liderul clanului Cordunenilor, Bogdan Constantin, alături de alte 29 de persoane, a fost pus oficial sub acuzare de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Iaşi, care au făcut, duminică, 47 de percheziţii domiciliare pentru destructurarea grupului infracţional organizat cunoscut drept clanul Cordunenilor.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, gruparea a acţionat în perioada 2006- 2009, atât pe teritoriul României, cât şi transfrontalier, membrii grupului infracţional organizat fiind cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, victimele fiind exploatate sexual, obligate să cerşească sau să comită furturi, pentru săvârşirea de infracţiuni de violenţă, infracţiuni informatice şi fraude economice, obţinând credite prin folosirea de acte false şi persoane interpuse, racolate în acest scop.

În urma celor 47 de percheziţii domiciliare făcute în Iaşi şi Braşov şi la care au participat aproximativ 400 de poliţişti şi jandarmi au fost duse la audieri peste 110 persoane, dintre acestea fiind puse sub învinuire 30 de persoane, membri ai clanului Cordunenilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici