Organizarea defectuoasă a CNADNR poate afecta turismul pe litoral în perioada estivală

Patronatele din turism reclamă proasta organizare a CNADNR în legătură cu reparaţiile care urmează să fie făcute în plin sezon estival, atât pentru podul de la Agigea, cât şi pentru un tronson de 40 de kilometri al Autostrăzii Soarelui.

1211 afișări
Imaginea articolului Organizarea defectuoasă a CNADNR poate afecta turismul pe litoral în  perioada estivală

"Deşi suntem conştienţi că lucrări de reparaţii sunt necesare şi ne bucura faptul că acestea sunt efectuate, constatam că nu exista o planificare raţională a exploatării autostrăzii de către CNADNR. Eventualele reabilitări nu au fost corect planificate, analizate şi nu a fost evaluat impactul economic asupra activităţii turistice pe litoral, în sezonul estival", spun reprezentanţii Federaţiei patronatelor din turismul românesc, într-un comunicat de vineri.

Aceştia se tem că lucrările vor afecta fluxul de turişti către litoral şi, în acest sens, solicită CNADNR să prezinte un calendar al executiilor lucrarilor, din care să rezulte evitarea efectelor economice
negative asupra industriei turismului.

"În contextul în care o serie de destinaţii turistice europene au devenit nesigure din cauza atentatelor teroriste sau a ameninţărilor venite din această direcţie, şansa României, considerată o ţară sigură, de a trage turişti, este afectată de piedicile puse de CNADNR", crede FPTR.

FPTR solicită ca CNADNR să evaluează şi să planifice lucrările necesare în mod judicios evitând atât afectarea confortului turiştilor care vor veni pe litoral în perioada sezonului estival, cât şi afectarea activităţii economice din industria turismului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici