Organizaţia Mondială a Sănătăţii dă-napoi. Instituţia spune că transmiterea asimptomatică a COVID-19 nu este rară

  • Organizaţia Mondială a Sănătăţii revine asupra declaraţiilor legate de transmiterea asimptomatică a noului coronavirus.
  • O expertă a instituţiei spune, de fapt, că transmiterea fără simptome nu este nicidecum rară.
  • Drept urmare, organizaţia a fost criticată pentru informaţiile contradictorii.
7602 afișări
Imaginea articolului Organizaţia Mondială a Sănătăţii dă-napoi. Instituţia spune că transmiterea asimptomatică a COVID-19 nu este rară

Organizaţia Mondială a Sănătăţii dă-napoi. Instituţia spune că transmiterea asimptomatică a COVID-19 nu este rară

Peste şapte milioane din lume sunt infectaţi cu noul coronavirus, iar numărul îmbolnăvirilor a crescut considerabil duminică, relatează Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), conform nytimes.com. Momentan, s-au înregistrat peste 400.000 de decese. Circa 3 milioane de oameni s-au vindecat de COVID-19. 
 
Deşi un expert de top al OMS a susţinut marţi că transmiterea asimtomatică a noului coronavirus este „foarte rară”, lucrurile nu stau chiar aşa. Experta Dr. Maria Van Kerhove, care a susţinut această idee, a revenit asupra declaraţiei sale, precizând că a avut la bază doar două sau
trei studii şi că a fost de fapt, o „neînţelegere” când a declarat că transmiterea asimptomatică este rară la nivel global.  „Doar răspundeam la o întrebare, nu susţineam o politică a instituţiei sau ceva asemănător!, a declarat aceasta. 
 
Drept urmare, mai mulţi oameni de ştiinţă de la Institutul de Sănătate Globală Harvard au critizat OMS pentru confuzia creată asupra acestei idei. „Datele arată că persoanele fără simptome pot şi răspândesc SARS-CoV-2”. Aceştia au punctat pe implicaţiile majore şi negative pe care declaraţiile ca cea de mai sus le pot avea asupra politicilor realizate de către autorităţi. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici