Organizatorii marşului Cluj Pride, amendaţi după o lună pentru depăşirea numărului de participanţi

Organizatorii marşului Cluj Pride au fost amendaţi pentru depăşirea numărului de participanţi la peste o lună de la organizarea evenimentului. Ei au contestat sancţiunea şi se consideră discriminaţi deoarece la un pelerinaj religios s-a permis participarea a circa 10.000 de oameni.

207 afișări
Imaginea articolului Organizatorii marşului Cluj Pride, amendaţi după o lună pentru depăşirea numărului de participanţi

Organizatorii marşului Cluj Pride, amendaţi după o lună pentru depăşirea numărului de participanţi

Marşul Cluj Pride 2021 a avut loc pe 22 august, dar organizatorii au primit sancţiunea după cinci săptămâni.

„În data de 23 august, autorităţile "au întors armele" şi a fost întocmit un proces verbal în lipsa preşedintelui Pride România, Andrada Popa, sancţiunea fiind în valoare de 2000 de lei. Procesul verbal a fost servit la aproape o lună după, într-un dulce dar ironic spirit ardelenesc. Am primit acest cadou ulterior cu toate că Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Cluj declara în presă în data de 22 august că manifestarea publică s-a desfaşurat fără incidente, singura sancţiune aplicată fiind un avertisment celor 3 persoane care au fost identificate cu un banner cu un mesaj instigător la adresa participanţilor”, spun organizatorii de la Pride România.

Ei mai spun că se simt discriminaţi deoarece tot în august autorităţile au permis organizarea unei procesiuni religioase cu aproximativ 10.000 de paricipanţi.

„Nu putem să nu observăm dubla măsură a legislaţiei actuale, dat fiind că înainte cu o săptămână de Marşul Cluj PRIDE, a avut loc la Mânăstire Nicula un pelerinaj religios de "Sf. Mărie", la care credincioşii au mers în procesiune 10 kilometrii, iar la aceasta au participat, potrivit relatărilor presei, aproximativ 10.000 de oameni. Când la un pelerinaj participă 10.000 de persoane, iar la un marş 1.000 de persoane, ambele desfăşurate în aer liber, oare virusul cum face diferenţa? Încă căutăm răspunsul”, precizează Pride România.

Membrii asociaţiei au contestat sancţiunea în instanţă şi anunţă că „vom lupta împotriva a ceea ce considerăm a fi o nedreptate şi discriminare”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici